valoarea prolactinei mele este mare
va rog sa ma ajutati..am 16 ani si am valoarea prolactinei de 57, 45...vreau sa stiu ce efecte are asupra sanatatii mele..cat de grav este ??
2 comentarii
Nu stiu care sunt valorile normale ale prolactinei conform laboratorului respectiv, dar tot ce pot sa va spun e ca daca prolactina e mare, trebuie facuta o radiografie de craniu pt saua turceasca a osului sfenoid, sau si mai bine- CT cerebral centrat pe hipofiza. Puteti apoi reveni cu rezultatul pe forum.
as dori si eu un raspuns de la d-nul doctor Markus.
am prolactina 53, 2 cand valorile normale ar fi intre 0 si 23.
am facut tratament cu duphaston (progesteroni) cam o perioada de 6 luni, insa fara schimbari majore ( aveam probleme cu cicluri neregulate + cefalee si dureri in zona lombara ).
am saua turceasca putin cam mica decat normal (asa mi-a spus radioloaga ).
celelalte analize de sange (hormonale ) se inscriu in valorile normale.
am avut 2 avorturi ( anul trecut ) la cerere la interval de 10 luni unul fata de celalalt.
nu mi-am facut hiterosalpinograma dar acum cred ca ma confrunt si cu o infertilitate (am contact sexual neprotejat ) cam de 2 luni.si nu am ramas insarcinata.
luna asta ciclul a durat 2 zile cand de obicei dura pana la 7 zile scurgerea menstruala.
credeti ca cele 2 avorturi au influentat cresterea prolactinei si declansarea infertilitatii?
ce ar fi cel mai recomandat in acest caz ?
acum consult un medic endocrinolog dar inca nu am un diagnostic clar ( oligomenoree... deocamdata )
va multumesc
am prolactina 53, 2 cand valorile normale ar fi intre 0 si 23.
am facut tratament cu duphaston (progesteroni) cam o perioada de 6 luni, insa fara schimbari majore ( aveam probleme cu cicluri neregulate + cefalee si dureri in zona lombara ).
am saua turceasca putin cam mica decat normal (asa mi-a spus radioloaga ).
celelalte analize de sange (hormonale ) se inscriu in valorile normale.
am avut 2 avorturi ( anul trecut ) la cerere la interval de 10 luni unul fata de celalalt.
nu mi-am facut hiterosalpinograma dar acum cred ca ma confrunt si cu o infertilitate (am contact sexual neprotejat ) cam de 2 luni.si nu am ramas insarcinata.
luna asta ciclul a durat 2 zile cand de obicei dura pana la 7 zile scurgerea menstruala.
credeti ca cele 2 avorturi au influentat cresterea prolactinei si declansarea infertilitatii?
ce ar fi cel mai recomandat in acest caz ?
acum consult un medic endocrinolog dar inca nu am un diagnostic clar ( oligomenoree... deocamdata )
va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Prolactina - rezultate. Despre ce e vorba si ce medicament trebuie sa iau?
- 7prolactina crescuta de 2 ori jumatate si tratamentul cu zyprexa
- 3cum pot sa scad prolactina din sange?
- 3prolactina se trateaza?
- 4as dori sa ramam insarcinata, dar am prolactina marita
- 0Prolactina marita
- 1probleme cu tiroida?
- 3Prolactina cu 2 valori diferite
- 1Probleme prolactina
- 1prolactina?
- 2Ne dorim un bebe... :(
- 1Dostinex !!!!!!!
- 5Prolactina marita - avort spontan
- 5deficit de prolactina
- 1Scaderea nivelului de prolactina anuleaza efectul antipsihoticelor?
- 8Posibil prolactina mărită de la antipsihotice?
Mai multe informații despre: prolactina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: