valoarea prolactinei mele este mare

11-05-2007
liubi_ella
Nu este medic/terapeut
liubi_ella
va rog sa ma ajutati..am 16 ani si am valoarea prolactinei de 57, 45...vreau sa stiu ce efecte are asupra sanatatii mele..cat de grav este ??
2 comentarii
0
11-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu stiu care sunt valorile normale ale prolactinei conform laboratorului respectiv, dar tot ce pot sa va spun e ca daca prolactina e mare, trebuie facuta o radiografie de craniu pt saua turceasca a osului sfenoid, sau si mai bine- CT cerebral centrat pe hipofiza. Puteti apoi reveni cu rezultatul pe forum.
0
21-04-2008, ora 00:00
izza
Nu este medic/terapeut
izza
as dori si eu un raspuns de la d-nul doctor Markus.
am prolactina 53, 2 cand valorile normale ar fi intre 0 si 23.
am facut tratament cu duphaston (progesteroni) cam o perioada de 6 luni, insa fara schimbari majore ( aveam probleme cu cicluri neregulate + cefalee si dureri in zona lombara ).
am saua turceasca putin cam mica decat normal (asa mi-a spus radioloaga ).
celelalte analize de sange (hormonale ) se inscriu in valorile normale.
am avut 2 avorturi ( anul trecut ) la cerere la interval de 10 luni unul fata de celalalt.
nu mi-am facut hiterosalpinograma dar acum cred ca ma confrunt si cu o infertilitate (am contact sexual neprotejat ) cam de 2 luni.si nu am ramas insarcinata.
luna asta ciclul a durat 2 zile cand de obicei dura pana la 7 zile scurgerea menstruala.
credeti ca cele 2 avorturi au influentat cresterea prolactinei si declansarea infertilitatii?
ce ar fi cel mai recomandat in acest caz ?
acum consult un medic endocrinolog dar inca nu am un diagnostic clar ( oligomenoree... deocamdata )

va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Principiul care stă la baza reglării secreției de hormoni
  •