vaccinul priorix (ROR)

26-02-2008
AKY
Nu este medic/terapeut
AKY
Copilul meu are 9 luni si deja medicul ne-a sfatuit sa ne pregatim pt vaccinul priorix (rubeola, rujeola, oreion).Stiam ca vaccinul se administreaza la 1 an si jumatate si in plus am o mare dilema, daca sa il fac sau nu copilului.Ne poate ajuta cineva cu un sfat, argumente pro ci sontra administrarii acestui vaccin? Multumesc
7 comentarii
0
28-02-2008, ora 00:00
biluta
Nu este medic/terapeut
biluta
buna seara,
sunt mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Andrei a facut Priorix-ul la 1 an si 2 luni. Din cate am citit eu, se face intre 9 si 15 luni. Vestea buna este ca Andrei nu a facut nici un fel de reactie la acest vaccin. Este singurul la care a fost OK. Noi am optat pentru vaccinurile gratuite si totdeauna a facut febra si a fost agiat 2-3 zile. Multa sanatate si o vaccinar usoara!
0
01-03-2008, ora 00:00
AKY
Nu este medic/terapeut
AKY
Buna seara,
Indoiala mea legata de acest vaccin este in continuare valabila, stiut fiind faptul ca nu a fost testat inca suficient pana acum si din cate referinte am citit despre vaccinuri care nu sunt obligatorii, mi-am dat seama ca pe termen lung pot avea efecte negative asupra imunitatii copiilor.Cred ca il voi refuza.
Reactia de dupa vaccin poate fi si ea ingrijoratoare in unele cazuri este adevarat, dar ce face exact acest vaccin daca nici nu imunizeaza 100% pt bolile respective., ma cam pune pe ganduri.
Multa sanatate!
0
02-03-2008, ora 00:00
biluta
Nu este medic/terapeut
biluta
buna seara,
vaccinarea anti-ROR face parte din vaccinurile gratiute, la medicul de familie. Si eu aveam indoieli, am citi si eu multe articole despre acest vaccin si mi-a fost f. teama, inca de la 6 luni am inceput sa ma informez despre acest vaccin, tocmai pentru ca imi era f teama. Dar am ajuns la concluzia ca aceasta campanie impotriva vaccinarii ROR se facea cand aceasta vaccinare se facea cu un alt vaccin, nu PRIORIX. Nu am gasit articole mai noi in care se facea trimitere la Priorix. Dupa cum va spuneam este singurul la care copilul meu a fost OK. Va inteleg nelinistea si indoiala cu privire la vaccinuri in general. Va doresc multa sanatate pentru bb si crestere usoara!
0
27-03-2008, ora 00:00
duudee
Nu este medic/terapeut
duudee
Copilul meu de 6 luni a fost vaccinat cu priorix...stie cineva ceva despre efectele secundare??? Va multumesc anticipat
0
28-03-2008, ora 00:00
AKY
Nu este medic/terapeut
AKY
Nu ati intrebat pediatrul copilului dvs despre efectele secundare ale acestui vaccin??? Si in ce conditii nu se administreaza la copii?
Ar fi bine sa fiti foarte informata in privinta tuturor vaccinurilor pe care le faceti copilului.Nu vreau sa va sperii, dar cateodata riscurile pe care le implica boala pt care este imunizat copilul dvs pot fi mult mai mici decat cele implicate de vaccin.
http://www.nccn.net/~wwithin/mendelsohn.htm
http://www.youtube.com/watch?v=v9LdHo6MTYU&feature=related
Multa sanatate!
0
biluta
Nu este medic/terapeut
biluta
buna ziua,
asa cum am mai spus, articolele prezentate de d-vs contin date pana la nivelul anului 1980. Chiar in cadrul articolului din primul link se specifica de mai multe ori ca se poate declansa boala atunci cand se administreaza vaccinuri cu virusi vii, ceea ce este cazul vaccinurilor gratuite care se fac la med. de fam.dintr-o proasta informare si fara a avea suportul medicului de familie, am optat pentru vaccinarea gratuita! Asta insemnand DTP+ anti Hepatita B la 2, 4 6 si 1 an. Priorix-ul este vaccinul anti-ROR care se face la med de fam, dar si daca doriti sa-l cumparati tot acesta se gaseste pe piata si este cu virusi atenuati! Asra a fost norocul nostru! Nu sunt un fan al vaccinurilor, dar asta este lumea in care traim, nu pot face eu opinie separata. Vreau sa-mi dau copilul la cresa/camin si fara a dace dovada vaccinarilor obligatorii nu este posibil. Chiar azi am fost la cresa pentru inscriere si trebuie sa fac dovada vaccinarilor. Cu Dumnezeu inainte speram ca aceste vaccinuri nu vor dezvolta in ani vreo boala. Eu va doresc multa sanatate, si inca odata va spun ca va inteleg ingrijorarea aceasta cu privire la vaccinuri.
0
AKY
Nu este medic/terapeut
AKY
Buna seara,
Cu ceea ce spuneti dvs despre vaccinari sunt de acord pana la un anumit punct. Daca esti prea informat iar nu este bine, ca nu vrei sa mai vaccinezi copilul cu nici un vaccin, in plus este o conditie obligatorie sa aiba toata vaccinarile pentru a fi inscris la o cresa/gradinita, lucru pe care intentionez sa il fac si eu.Eu personal am ales sa fac doar vaccinarile obligatorii si cum ROR-ul nu mai este obligatoriu, am exclus priorixul de pe lista din motive obiective.Am facut doar vaccinul gratuit antirujeolic si sper ca bebelusul meu sa se imunizeze fara vaccin pe perioada copilariei pentru rubeola si oreion.
Este ff important sa ai totala incredere in pediatrul copilului, iar eu am admirat-o pe pediatra copilului meu ca mi-a oferit alternative ; mi-a explicat cum e cu efectele secundare si mi-a zis ca daca am indoieli asa mari in privinta priorixului sa nu il fac, doar sa am grija cu imunizarea pt rujeola.Am avut mari emotii.Dupa vaccin nu a avut nici un simptom deosebit, nici macar nu a facut febra.Dar efectele nu se vad neparat acum.
In plus, ca parere personala, acest vaccin chiar daca a aparut dupa 1980 consider ca nu a fost suficient testat. Eu iau in seama si informatiile mai vechi ( experienta oamenilor isi spune cuvantul )
Pana la urma este important faptul ca pe baza atator informatii putem decide singuri, parintii nostri nu au avut atatea alternative :)
Va multumesc pentru interes, va doresc multa sanatate si sa le fie bine copiilor nostri, ca pentru ei ne tremura sufletul asa tare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de zece luni
  •