Va rog frumos, ajutati-ma inteleg acest diagnostic
Buna ziua, ma numesc Paul. Mama mea(58 de ani) a fost diagnosticata la rinichiul stang cu :
- Chisti parapielici
- Multiple imagini hiperecogene
Intrebarea mea este, aceste chisturi sunt chisturi simple sau complexe, sunt motive pentru care sa ma impacientez, iar hiperecogene ce inseamna? (calcifieri?).
Cat de grav este, si ce tratament se poate urma. Ureea si creatinina sunt in limitele normale.
Va multumesc anticipat, si va doresc multa sanatate.
Cu respect,
Paul.
- Chisti parapielici
- Multiple imagini hiperecogene
Intrebarea mea este, aceste chisturi sunt chisturi simple sau complexe, sunt motive pentru care sa ma impacientez, iar hiperecogene ce inseamna? (calcifieri?).
Cat de grav este, si ce tratament se poate urma. Ureea si creatinina sunt in limitele normale.
Va multumesc anticipat, si va doresc multa sanatate.
Cu respect,
Paul.
3 comentarii
1. Chisturile parapielice sunt mici pungi cu lichid in interiorul rinichilor. Sunt din categoria "tumori benigne". Nu este necesar, de regula, un tratament, dar se recomanda repetarea ecografiei la 6 luni pentru a observa dinamica (adica: cresc, scad sau raman tot asa).
2. Imaginile hiperecogene corespund, de obicei, (micro) litiazei, adica nisipului la rinichi.
Cel mai in masura sa va spuna daca e necesar un tratament si, daca da, care anume este medicul care a trimis-o la ecografie. Pentru tratament este necesar mai intai un diagnostic. Iar diagnosticul il pune medicul in baza semnelor clinice, ale ecografiei, ale altor eventuale analize, in urma unui rationament medical.
2. Imaginile hiperecogene corespund, de obicei, (micro) litiazei, adica nisipului la rinichi.
Cel mai in masura sa va spuna daca e necesar un tratament si, daca da, care anume este medicul care a trimis-o la ecografie. Pentru tratament este necesar mai intai un diagnostic. Iar diagnosticul il pune medicul in baza semnelor clinice, ale ecografiei, ale altor eventuale analize, in urma unui rationament medical.
buna seara am si eu o prob si nu mai stiu unde sa merg.acu 2 luni 3 am racit si urinam f des intro zi de la o ridicatura zic eu am simtit o plesnitura ca o fulgeratura intre picioare stanga urmata de o usturime groaznica la uretra.dupa cateva zile usturimea sa urcat si mai sus la osul pubian si incet incet imi cobora printre picioarepana in momentul de fata ma ustura arde aproape la noada la fund dar si la uretra non stop mai putin dar continuu.am fost am facut analiza la urina si a iesit bine mia dat cv antibiotic cefuroxin.de la ridicatura aia am simtit ca mi sau lasat organele mai jos nici nu putem sa merg de abia umblam.am fost la ginecolog la internist la ecograf mia gasit colopatie am luat kreon si ibutin.nustiu unde sa mai merg am fost la chirurg sa nu fie cv hernie a zis ca probabil cv articulatii la incheetura piciorului dar ma ingrozesc usturimile astea intre picioare iar daca fac efort simt si o presiune.mai nou am si cv mincarimi plus usturimi in zona vaginal anala.am mai vb pe internet sa fie probleme de la coloana hernie de disc.va rog sami dati un sfatplus ca pe linga toate astea simt si un pulsintre picioare destul de dessi ma doare si piciorul.ce sa fac unde as putea sa mai merg.va multumesc
Desi nici o ipoteza nu este, deocamdata, exclusa, nu cred ca e vorba de o hernie de disc, care are cu totul alte manifestari. E mai greu sa aflati diagnosticul pe Internet ori mergand de la un doctor la altul. Ar fi preferabil sa mergeti la doctorul dv de familie. El va fi cel mai in masura sa va spuna, daca e nevoie, in ce directie sa o luati.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Urina deschisa la culoare
- 2Nu tin deloc urina
- 0Un chist mic pe partea stingă la rinichi
- 1Urinare frecventa dar fara simptome
- 3Rezultat analiza sange si urina, Femeie 66 de ani
- 2Rezecția vezicii urinare
- 3Rezecția vezcii urinare ( Scoaterea vezicii urinare afară )
- 1Klebsiela
- 1Formatiune rinichiul drept
- 2Urinare extrem de frecventa (non-stop)