Rezecția vezicii urinare

15-06-2024
Rică2023
Nu este medic/terapeut
Rică2023
Bună...! A făcut extirparea vezicii urinare acum marți 10 iunie 2024 la ora 10 sa început operația și a scoso din sala de operație la ora 15: 40 și a duso direct la terapia intensivă sub observație cred...dar am observat că, continui e somn miercuri chiar și azi joi...mă duc la ea la terapia intensivă vorbesc cu ea și o fură somnul...cică o doare tot corpul...nu știe cum să zică nu se simte bine și âi somn mereu...! Întrebarea este oare de ce âi somn continu...a fost sub narcoze cînd a operato...dar acelea după operație în 2 - 3 ore își revine am înțeles...! Sper să meargă spre binee...! Vă mulțumesc...! Operația sa făcut în Germania căi nemțoaică...! Dar și aici e ca, peste tot...restul zile de la Dumnezeu...! Cu respect...! Menționez că, azi 14 iunie 2024 a trecut medicul anestezist pe la intensiv și a văzut-o...și a zis că âi trebuie băgat o conservă de sînge că, are 7, 9 ( nu știu ce înseamână ) dar un medic care a participat la operație a zis că, nu trebuiește...dacă vrea bonlava operată săi bage rămâne la aprecierea ei...dar medicul care a operato a zis că, nu e nevoie...! Ce ziceți...!? Nu mai înțeleg nimic...cum merge...!?
2 comentarii
0
18-06-2024, ora 14:40
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
În primul rând, somnolența prelungită după o intervenție chirurgicală poate avea mai multe cauze. Deși este adevărat că efectele anesteziei generale se diminuează de obicei în câteva ore după operație, recuperarea completă poate varia semnificativ de la o persoană la alta și poate fi influențată de mai mulți factori, cum ar fi:

1. Durata și complexitatea operației: Operațiile mai lungi și mai complexe, cum ar fi extirparea vezicii urinare, pot necesita o perioadă mai lungă de recuperare. De asemenea, durata prelungită a operației poate influența cât de repede pacienții își revin după anestezie.

2. Vârsta și starea generală de sănătate: Vârsta înaintată și prezența altor condiții medicale pot încetini procesul de recuperare după anestezie.

3. Gestionarea durerii: Durerea postoperatorie poate fi semnificativă, în special după operații mari, și poate contribui la oboseală și somnolență.

4. Alte medicamente: Pe lângă anestezie, pacienții pot primi și alte medicamente care induc somnolența, cum ar fi analgezicele opioide pentru controlul durerii.

Referitor la discrepanța între recomandările medicilor despre transfuzia de sânge, nivelul de 7, 9 la care s-a referit medicul anestezist ar putea indica nivelul hemoglobinei, măsurat în grame pe decilitru. Un nivel de 7, 9 este relativ scăzut și poate justifica o transfuzie de sânge pentru a ajuta la transportul oxigenului în corp, ceea ce poate îmbunătăți starea de oboseală și somnolența. Totuși, decizia de a face o transfuzie depinde de mai mulți factori, inclusiv de simptomele pacientului, de alte valori ale sângelui și de prezența altor condiții medicale.

Este important ca familia și pacientul să fie bine informați despre planul de îngrijire și să aibă o comunicare deschisă cu echipa medicală. Dacă aveți nelămuriri sau dacă starea rudei dumneavoastră nu se îmbunătățește, este important să discutați aceste preocupări cu medicii care o îngrijesc. Ei sunt cei mai bine plasați să ofere recomandări personalizate și să ajusteze tratamentul dacă este necesar.
0
18-06-2024, ora 18:11
Rică2023
Nu este medic/terapeut
Rică2023
Vă mulțumesc mult pentru răspuns...! Doamne ajută...!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.