urdori galbui la coil de 2 ani si 10 luni

18-06-2010
ciobanu cristina
Nu este medic/terapeut
ciobanu cristina
buna ziua
am un baietel de 2 ani si 10 luni si de 3 zile ii apar la ochi niste urdori mici galbui.nu il ustura ochii, nu-l mananca, nu e rosu.pur si simplu i se strange urdorul.l-am sters cu ser fiziologic.
cel mai des ii apare daca plange.cum ii curg lacrimile.apar si urdorii.pe timp de noapte nu ii apare.
nu stiu exact care sa fie cauza.de aceea as dori daca se poate o lamurire cu privire la asta si ce imi recomandati...
4 comentarii
0
05-07-2010, ora 09:59
janapopescu
Nu este medic/terapeut
janapopescu
Buna ziua
Am o fetita de 2 ani si 8 luni care sufera de adenoidita cronica, iar medicul orl nu o va opera decat cand va face trei ani, spre disperarea mea. Merge la cresa si raceste foarte des, la 2 sapt., i se infunda nasul foarte tare si are secretiile nazale galben-verzui, ca si mustarul. La ultimele doua episoade au inceput sa-i curga ochii, dimineata sa fie chiar lipiti. Are urdori galben verzui, dar nu o mananca ochii, nu o ustura, nu sunt rosii. Am sters-o cu ceai de musetel si am dat-o cu unguent cu kanamicina. Parca s-a mai ameliorat, dar in urma tratamentului pentru raceala, parca nici secretiile nazale nu mai sunt asa galbene. Intrebarea mea este, daca credeti ca este posibil ca din cauza polipilor care ii provoaca infectii repetate ale nasului (respectiv "muci" galben verzui foarte abundent si nas foarte infundat), este posibil ca si urdorile sa fie din aceasta cauza? Se pot elimina aceste secretii si prin ochi? In cazul in care nu este asa, imi puteti da un sfat, un tratament pt urdori? Mentionez ca nu a mai avut niciodata asa ceva, chiar nu a avut deloc urdori dimineata, decat acum cand a inceput sa i se infunde nasul si sa se infecteze secretiile. Va multumesc mult de tot.
0
05-07-2010, ora 16:59
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Da, putem spune ca este vorba despre o infectie a cailor respiratorii superioare ( IACRS)care se insoteste si de o conjunctivita purulenta( secretiile conjunctivale galben-verzui); tratamentul IACRS este prescris de catre medicul pediatru; pentru conjunctivita, va recomand igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi " No Tears", Floxal colir- 1picatura de 4 ori pe zi, 10 zile, in amandoi ochii, iar seara, dupa igiena ochilor cu samponul pentru bebelusi, Floxal unguent oftalmic- 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale -10 zile; ca alternativa la Floxal, va recomand Ciplox colir si unguent; daca nasucul este infundat, putem folosi si Nostamine -1 picatura de 3 ori pe zi in amandoua narile, 10 zile; daca este prezenta si epifora( lacrimare), va recomand si un lavaj al cailor lacrimale, eventual sondaj al cailor lacrimale; numai bine
0
05-07-2010, ora 20:21
janapopescu
Nu este medic/terapeut
janapopescu
Pt. Dna Dr. Alina Baltateanu
Va multumesc mult de tot pentru sfaturi. De maine incepem tratamentul. Pt nasuc facem lavaj cu sterimar si apoi rinonef picaturi. Am sa incerc si nostamine, intrucat rinonef nu avem voie mai mult de 5 zile si se pare ca nu i se va desfunda nasul, pentru ca suntem in a treia zi de picaturi si e cam ca si la inceput.
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate. Cu multa stima,
Jana Popescu
0
24-05-2011, ora 13:47
tulip
Nu este medic/terapeut
tulip
Doamna doctor este normal ca dimineata sa se formeze in coltul intern al ochiului puchini?
Uneori dimineata ma trezesc cu puchini in coltul ochiului, dar alte simptome nu am.
Ce poate fi? E semn de conjunctivita?
Vreau sa mai stiu un lucru, in cazul in care e nevoie de picaturi de ochi, cum pot testa daca sunt alergica la substantele din picaturi?
Am mai facut alergii la unele substante din medicamente si mi-au iesit bube pe corp, as vrea sa nu mai ajuns in situatia aceea si sa preintampin cauzele neplacute, cum pot sa-mi fac un test? Pot pune pe mana o picatura si daca se inroseste e semn de alergie?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urdoare gălbuie - cauze, diagnostic, tratament
  •