Unghie incarnata dupa operatie
Buna ziua! Acum un an, m-am operat la degetul mare din cauza unei unghii incarnate in ambele parti.Operatia nu a fost dureroasa, in schimb dupa trecerea anesteziei am avut dureri insuportabile 4-5 ore. Dupa scoaterea atelor, unghia arata foarte bine, pana cand la baza unghiei a aparut o mica zona alb galbuie si anume puroi.Am folosit crema neagra cu ichtiol, iar dupa 3 zile in coltul din dreapta jos, mi-a iesit puroiul.Totul bine si frumos, nu am mai avut nici un fel de problema.Dupa cateva saptamani, la jumatatea unghiei am observat ca aceasta era "crapata" orizontal in 2 locuri, ceea ce am zis ca e normal, presupunand ca imi creste unghia normal acum. A trecut vara, toamna, chiar si iarna, dar la inceputul primaverii am observat ca degetul este inflamat la baza si apare o zona puroiata din nou.Am folosit crema neagra din nou, puroiul a iesit dar unghianeste la fel, inflamata, pielea rosie si crescuta peste unghie.Puroiul apare de la o zi la alta, dar scap de el usor deoarece am o "spartura"pe unde iese. Ma puteti ajuta? Am mai citit pe internet si am aflat ca se numeste unghie incarnata bilaterala.Vreau sa aflu daca exista vreun tratament sau singura solutie este o npua interventie chirurgicala.Daca este neaparat nevoie de interventie, cum o sa fie operatia?La fel ca prima? Am 17 ani si pana anul trecut nu am fost nicipdata la un spital deoarece nu am avut probleme de sanatate, si pentru mine durerea aceea de 4-5 ore chiar a fost insuportabila in ciuda faptului ca am luat medicamentele prescrise de chirurg. Vreau sa mentionez ca nu am prea umblat incaltat, si cand am facut o am avut grija ca papucii sa fie cu un numar mai mare cel putin si sa nu simt nici un fel de discomfort la degete.
Am auzit si de o solutie, de la un prieten de familie.Un fel de lac de unghii cu care te dai si dupa cateva luni iti cade unghia.A avut o problema asemanatoare, iar dupa caderea unghii aceasta a crescut normal, ar merita sa incerc si eu?
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat!
Am auzit si de o solutie, de la un prieten de familie.Un fel de lac de unghii cu care te dai si dupa cateva luni iti cade unghia.A avut o problema asemanatoare, iar dupa caderea unghii aceasta a crescut normal, ar merita sa incerc si eu?
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat!
1 comentarii
Probabil nu au fost distruse coarnele laterale ale radacinii unghiei. Daca optati pentru o noua interventie chirurgicala asigurati-va ca se face si matricectomie (cu fenol sau prin alta metoda), pentru ca sansele de recidiva sa fie minime.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 133Puroi la degetul mare de la picior
- 12Dureri de calcai, unghii incarnate, monturi
- 40Unghie crescuta in carne
- 7Unghie incarnata-Anestezie
- 2Unghii incarnate!
- 1Unghie incarnata - indepartare pansament
- 1picior umflat dupa operatie de unghie incarnata
- 1Unghie incarnata de vreo 4-5 ani
- 3unghie incarnata la degetul mare de la piciorul drept
- 7Unghii incarnate care nu se vindeca
- 3Problema unghie incarnata!!