un punct galben langa iris

13-05-2008
lygyx
Nu este medic/terapeut
lygyx
Buna seara ! La ochiul stg langa iris este un punct galbui care este vizibil.Nu ma deranjeaza doar ca este inestetic.Il am de mult timp doar ca acum este cam cat o gamalie de bold.In coltul intern al ochiului sint si cateva firisoare rosii.Ce ar putea fi?E grav? Va multumesc si astept raspunsul dv.
lygyx
2 comentarii
0
14-05-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Cred ca mai degraba este vorba despre o leziune degenerativa a conjunctivei, situata langa cornee, asa numita pinguecula; Etiologia este reprezentata de expunerea la soare, praf, vant, uscaciune.Ar fi bine sa eviti acesti factori iritanti, sa porti ochelari de soare, foloseste un lubrifiant ocular pe baza de acid hialuronic cand ai senzatia de usturime sau ochii sunt rosii, ca de exemplu Eyestil gel, Lubristil, 1 aplicatie in sacul cojnuctival inferior AO, o data pe zi;sa mergi periodic la oftalmolog, pentru ca uneori din pinguecula evolueaza un pterigion; acesta din urma se poate extinde catre cornee;Numai bine
0
02-08-2008, ora 00:00
Gabriole
Nu este medic/terapeut
Gabriole
Copilul meu s-a nascut cu o pata maro inchis pe irisul ochiului drept. pata ocupa cam un sfert din iris si e pozitionata in partea de jos. Nu pare sa il deranjeze nimic si are o vedere excelenta. Vede chiar si scame minuscule. Sunt ingrijorata insa ca aceasta pata (ca o alunita mare) s-ar putea mari. Copilul are 1 an si 10 luni iar la diferitele controale oculare mi s-a spus ca trebuie sa urmaresc dinamica petei de pe ochisor si ca e prea devreme pentru a se pronunta daca ii va afecta vederea in viitor. Astept o sugestie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.