umflaturi langa iris

18-12-2008
miky6996
Nu este medic/terapeut
miky6996
Mi-au aparut doua umflaturi mici la ambi ochi langa iris spre interior.Au fost cu tanta galbuie dar acum sunt albe
culoare normala.Nu ma deranjeaza foarte tare.poate cineva sa-mi dea un sfat.Va multumesc
2 comentarii
0
18-12-2008, ora 20:34
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Leziunile descrise de tine sunt benigne, este vorba despre o degenerescenta a tesutului conjunctiv, pinguecula; nu necesita tratament chirurgical;ca etiologie, se incrimineaza expunerea la soare, vant, uscaciune, praf;Se recomanda un control oftalmologic periodic, la un an de zile, intrucat din pinguecula poate lua nastere un pterigion care se extinde catre cornee si care se trateaza chirurgical; sugestie: igiena locala riguroasa, cu un sampon pentru bebelusi " No Tears", dimineata si seara;portul ochelarilor de soare cu filtru UV, preferabil lentile polarizate, cand este soare puternic sau vant;cand exista senzatia de uscaciune, corp strain, de intepatura, chiar inrosirea ochilor, se recomanda lacrimi artificiale( eu prefer lacrimile pe baza de acid hialuronic, unidoze, de exemplu, Lubristil sau Eyestil colir unidoze, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior); numai bine
0
18-12-2008, ora 21:37
mire1
Nu este medic/terapeut
mire1
Buna miki, inainte de a fi galbene aceste unflaturi ai avut si o rosata in ochi, ceva asemanator cum ai fi" tras" curent? Cam ce spui tu, am si eu acum, dar inainte am avut o rosata in ochi, am fost la medic, mi-a dat niste picaturi, acum sunt doua mici proeminente albe.m-ai pus pe ganduri!Astept detalii!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.