Tusa productiva dimineata
Buna, de vreo 2 luni ma confrunt cu o tusa productiva dimineata.Nu pot elimina sputa dar persista undeva in gat, pe trahee cred, sub marul lui Adam.In restul zilei se formeaza parca o mica flegma.Doctorul de familie mi-a dat expectorant dar dupa vreo luna simptomele au inceput sa se diminueze.Acum cateva zile a inceput sa ma doara gatul de abia inghiteam, apoi o gadilare in gat tot in zona respectiva.A urmat cateva zile de tuse seaca apoi a inceput iara sa fie productiva in special dimineata.Nu ma doare ninic, sputa nu stiu cum arata ca e cantitate mica si nu iasa.Doctorul de familie mi-a dat sa fac exudat faringian dar inca nu am primit raspunsul.Mi-a dat bromhexin si paracetamol.Am facut si o radiografie unde a iesit niste hiluri discret marite.Nu am fost la pneumologie deoarece doctorul mi-a zis ca nu e cazut ca nu se aude nimic la plamani.Intr-adevar nu se aude iar haraiala apare rareori pana tusesc o data sa se rupa sputa, mai pronuntat dimineata.Ce ar putea fi?Un fel de bronsita?Viroza care trece greu?Ceva mai grav?Alte simptome nu am.Am mai slabit vreo 6kg incepand din iulie dar asta era inainte sa apara raceala pe fond de mancat o data pe zi sau deloc, transpirat foarte mult etc.Poate fi o traheobronsita?Si prima data si acuma a inceput cu durere in gat, nas infundat si curgerea nasului apoi tuse seaca scurta care se trage mai apoi in zona plamanului si se manifesta cu haraiala si sputa in cantitate pe care nu o pot elimina.Nu stiu daca am reflux gastroesofagian, posibil noaptea.Mai am eructatii ziua dar rar.Am senzatia cateodata ca am stomacul plin si parca o senzatie de “gaz” acid din stomac.Dati-mi va rog o idee unde as mai putea sa merg sau ce doctori sa mai vizitez.E foarte supartoare senzatia de acumulare de flegma in gat sau partea superioara a plamanilor.
1 comentarii
Cosmine, nu medic sau ceva dar dupa descrierea la tuse/raceala cum vrei tu sa ii zici, asta o am si eu.
Parerea mea e ca ai viroza respiratorie, asa si la mine a inceput, tuse seaca, ma deranja noaptea cel mai mult...se usca gatul si parca ma gadila, iar daca dadeam capul pe spate, tuseam.., bun.
Am fost la medic, mi-a dat sa iau Bioflu, Trachisept, Fluimucil, Cefuroxima Aurobindo 500 mg si cam atat.
Tusea a incetat mai ales noaptea, atat si ziua, dar acum am nasul infundat si imi curge si dimineata cate o tuse productiva..
Parerea mea e sa nu citesti pe net ca iti da cancere si ajungi la nebuni, eu stiu, ca am patit cand m-am speriat de niste ganglioni
Multa sănătate!
Parerea mea e ca ai viroza respiratorie, asa si la mine a inceput, tuse seaca, ma deranja noaptea cel mai mult...se usca gatul si parca ma gadila, iar daca dadeam capul pe spate, tuseam.., bun.
Am fost la medic, mi-a dat sa iau Bioflu, Trachisept, Fluimucil, Cefuroxima Aurobindo 500 mg si cam atat.
Tusea a incetat mai ales noaptea, atat si ziua, dar acum am nasul infundat si imi curge si dimineata cate o tuse productiva..
Parerea mea e sa nu citesti pe net ca iti da cancere si ajungi la nebuni, eu stiu, ca am patit cand m-am speriat de niste ganglioni
Multa sănătate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Tuse seaca; productiva de 3 saptamani
- 2rosu in gat frecvent la copil de 4 ani
- 4baietelul meu are 5 luni
- 1Durere in stern si tuse productiva
- 0tuse productiva
- 7tuse seaca si senzatie de apasare
- 1tuse cu expectoratie cu urme de sange
- 10tuse productiva de foarte mult timp si mucozitati continue
- 1tuse productiva dupa seaca
- 0Interpretare radiografie pulmonara
- 4tuse productiva