Tumora ovariana 12 cm- operat cu succes si cu pastrarea ovarului in Viena
Am decis sa scriu povestea mea pe acest forum in speranta ca daca cineva va citi aceasta postare sa aiba o sansa la un tratament mai bun asa cum am avut eu.
In urma cu 3 ani a fost identificat un chist pe ovarul stang de 5 cm la clinica Medsana din Buc. Doctorita la acea vreme nu mi-a dat niciun tratament, ci doar am repetat cateva ecografii transvaginale. Ulterior dupa 1 an si ceva in urma unor investigatii amanuntite (RMN pelvis) s-a constat ca ovarul stang nu se vizualiza datorita unor multiple mase chsitice, cea mai mare avand 12 cm. Avand rezultatul RMN-ului m-am dus la cativa doctori de la Sanador si Medlife care mi-au propus scoaterea ovarului datorita faptului ca acele chisturi aveau un continut neomogen si din punctul lor de vedere erau bine vascularizate, considerand tumora ca fiind borderline desi markerii tumorali (CA125, Scor Roma) erau foarte mici.Abordarea lor a fost de scoatere a ovarului stang prin operatie clasica.
Nu am renuntat asa usor la ovarul meu, asadar prin recomandari am reusit sa contactez un medic ginecolog din Viena pentru o reconfirmare a diagnosticului si a metodei propusa de medicii de la noi. In urma consultatiei doctorul si-a dat seama ca este vorba despre o tumora benigna cu tendinta de crestere urmand ca varianta propusa de el sa imi modifice complet mind set-ul. Acest doctor vorbea cu lejeritate de faptul ca trebuie operat laparoscop si ca ovarul se poate pastra. Desi nu mi-a venit sa cred la o luna diferenta m-am programat la spitalul de stat de la Viena (AKH) si operatia a fost un succes.
In cazul in care in acest forum exista persoane care se confrunta cu problema pe care am avut-o eu si care au primit aceiasi solutie din partea medicilor de la noi le pot recomanda cu caldura medicul respectiv. Din pacate la noi medicii nu sunt suficient de conectati cu tehnologiile din lumea medicala si prefera sa nu isi asume riscuri mergand pe varianta de indepartare a organelor chiar daca in anumite situatii tumorile pot fi benigne.
In urma cu 3 ani a fost identificat un chist pe ovarul stang de 5 cm la clinica Medsana din Buc. Doctorita la acea vreme nu mi-a dat niciun tratament, ci doar am repetat cateva ecografii transvaginale. Ulterior dupa 1 an si ceva in urma unor investigatii amanuntite (RMN pelvis) s-a constat ca ovarul stang nu se vizualiza datorita unor multiple mase chsitice, cea mai mare avand 12 cm. Avand rezultatul RMN-ului m-am dus la cativa doctori de la Sanador si Medlife care mi-au propus scoaterea ovarului datorita faptului ca acele chisturi aveau un continut neomogen si din punctul lor de vedere erau bine vascularizate, considerand tumora ca fiind borderline desi markerii tumorali (CA125, Scor Roma) erau foarte mici.Abordarea lor a fost de scoatere a ovarului stang prin operatie clasica.
Nu am renuntat asa usor la ovarul meu, asadar prin recomandari am reusit sa contactez un medic ginecolog din Viena pentru o reconfirmare a diagnosticului si a metodei propusa de medicii de la noi. In urma consultatiei doctorul si-a dat seama ca este vorba despre o tumora benigna cu tendinta de crestere urmand ca varianta propusa de el sa imi modifice complet mind set-ul. Acest doctor vorbea cu lejeritate de faptul ca trebuie operat laparoscop si ca ovarul se poate pastra. Desi nu mi-a venit sa cred la o luna diferenta m-am programat la spitalul de stat de la Viena (AKH) si operatia a fost un succes.
In cazul in care in acest forum exista persoane care se confrunta cu problema pe care am avut-o eu si care au primit aceiasi solutie din partea medicilor de la noi le pot recomanda cu caldura medicul respectiv. Din pacate la noi medicii nu sunt suficient de conectati cu tehnologiile din lumea medicala si prefera sa nu isi asume riscuri mergand pe varianta de indepartare a organelor chiar daca in anumite situatii tumorile pot fi benigne.
7 comentarii
Poti sa ne spui daca ai avut recomandare de la medicii de la noi? Ti sa decontat ceva din costul consultului sau al operatiei? Si cat te-a costat?
Nu am avut nicio recomandare de la medicii nostri. Am platit integral si acum astept sa se deconteze, insa se va deconta doar echivalentul operatiei daca ar fi fost sa o fac aici. Interventia a fost 4000 eur.
E bine ca ai avut de unde plati. Pentru multe dintre noi, care am cheltuit mii de lei aici, si am c-am golit buzunarele, ramane un vis.
Tocmai de aceea am scris aici. Ca oameni care au aceasta problema sa nu mai cheltuiasca miile pe aici si nici sa dea crezare 100% medicilor. Si in privat in Romania este destul de scump, iar calitatea serviciilor din privat nu se compara cu cea de stat din Austria.
Ai mare dreptate, doar in privat am fost si eu, si exista un anumit doctor la care nu m-as m-ai duce si sa fiu platita. Mi-a vorbit de parca eram batuta in cap (sau...culoarea mai tuciurie a tenului meu sa-l fii indus in eroare).
Buna seara, ma confrunt si eu cu o problemă asemănătoare ca si a dmv. Am un chist de 5 cm pe orarul stâng de foarte mult timp (8ani), imi fac scorul Roma în fiecare an care iese bun 1%, 2%maxim 2, 4% l-am avut.Am fost la diferiți medici care imi recomanda operatia cu scoaterea ovarului.Unul dintre medici mi-a spus că ar fi șanse să se absoarbă la menopauza.Mentionez ca are aceeași dimensiune în fiecare an, nu ma deranjează în nici un fel, doar ca mi-e frica sa mai aman operatia sa nu se transforme în cancer.
Buna Mihaela. Te rog spune-mi cum ai ajuns la AKH, le-ai dat mail direct sau printr o firma care se ocupa cu turism medical? Te rog recomanda-mi si mie medicul care te-a operat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3formatiune tumorala pe ovarul stang... incotro s-o luam?
- 3Tumora ovariana borderline
- 6operata de tumora beligna a ovarului drept, dupa ciclul nu mi-a venit regulat.. sunt insarcinata?
- 3Granuloasa juvenila - rog raspuns
- 34ce este tumoare ovariana mucinoasa de tip bordeline?
- 2tratament cu Duphaston si existenta unei tumore benigne ovar
- 1Tumoare de tip bordeline
- 0tumora ovariana ovar stang
Mai multe informații despre: Tumorile ovariene
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: