Tratare ADHD adulti in Romania

29-08-2021
ZukanS
Nu este medic/terapeut
ZukanS
De cand am fost diagnosticat cu ADHD in 2006 primesc acel raspuns peste tot. Ca adult nu pot beneficia de medicamentatie in Romania, doar persoanele pana la 18 ani am inteles. Avand in vedere ca stau in chirie in Alba-Iulia, chiar nu am resursele necesare pentru a luat Straterra pentru ca pastilele depasesc 1.000 RON in valoare. Am incercat sa merg la alti medici psihiatri, dar toti au aceeiasi metoda de tratament, Iau antidepressive SSRI timp de 6 luni de zile si sunt o leguma mergatoare, fara prea multe emotii plus de asta ca in primele 2 luni m-am ingrasat 20 de KG si acum la a doua runda de antidepressive am ajuns sa ma mentin la 150kg la 1.91m.La servici sunt aceleasi probleme cu atentia, concentrarea si multe altele. Imi este frica ca daca mentionez de faptul ca am ADHD o sa fiu concediat destul de repede. Am tot incercat sa iau tratament cu Straterra dar de fiecare data primesc refuzul (Nu se poate, Nu este pentru adulti) sau sa il cumpar din buzunarul meu. Daca continuii la ritmul asta, facand numai decizii proaste in viata la un moment dat o sa ajung pe strada, avand in vedere ca numai am nici un fel de ajutor din partea familiei. Exista o alternativa la problema mea sau trebuie sa ma impac cu ideea ca nu voi putea beneficia de medicamentatie in Romania?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: ADHD adulti

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicația la persoanele cu ADHD reduce rata spitalizărilor și a șomajului
  • 25% dintre adulți suspectează ADHD nediagnosticat (sondaj)
  • Efectele pozitive ale masajului tactil la adolescenții cu ADHD
  • Studiu detaliat asupra eficacității și limitărilor tratamentelor pentru ADHD la adulți [meta-analiză]
  •