Tratament nou cu saruri de litiu
Buna seara, ma confrunt cu o problema destul de majora, de cateva luni bune iau antidepresive si nu vad nici o schimbare notabila, asa ca m am decis sa il sun pe psihiatru sa imi schimbe tratamentul, plus ca m am ales cu niste dureri de cap care imi provoaca o stare de nervozitate de toata frumusetea, psihiatrul mi a recomandat ca medicina alternativa saruri de litiu, asta in contextul in care nici un antidepresiv nu isi face efectul, tin sa mentionez ca am incercat doar cateva dintre toate cele prezente la ora actuala pe piata, in Romania cica nu se gaseste asa ceva, stie cineva daca acest tratatament cu litiu ar da randament? Multumesc anticipat
5 comentarii
Litiu se foloseste ca tratament alopat (nu medicina alternativa) pentru tulburarea afectiva bipolara. Mai rar pentru depresia unipolara. Dar este destul de toxic cu posibile multiple efecte adverse in timp. Depinde de pacient.
Eu v-as sfatui sa incercati intai corect antidepresivele. Minim o luna, doua fiecare, ca sa se retraga efectele secundare si sa ramaneti pe efectele benefice.
Daca durerile de cap sau alte efecte secundare au fost in prima luna, trebuie sa stiti ca se retrag dupa 4-5 saptamani.
Eu v-as sfatui sa incercati intai corect antidepresivele. Minim o luna, doua fiecare, ca sa se retraga efectele secundare si sa ramaneti pe efectele benefice.
Daca durerile de cap sau alte efecte secundare au fost in prima luna, trebuie sa stiti ca se retrag dupa 4-5 saptamani.
Mutumesc pentru sfat, durerea de cap am capatat o in timp, si observ ca prinde vlaga pe zi ce trece, am intrerupt o saptamana tratamentul ca am rasa fara pastile, eu fiind in strainatate, a fost iadul pe pamant, le am lasat brusc si nu imi imagineam vreodata ca poti simti asa simptome
Tratamentul nu trebuie întrerupt, e nevoie să respectați cu strictețe schema psihiatrului și să-i comunicați acestuia orice reacție, ca să poată umbla la schema de tratament. Apoi fiecare tratament produce schimbări după 2-3 săptămâni de tratament, e nevoie să aveți răbdare până în momentul când începe să-și facă efectul.
Nu puneti neaparat durerea de cap pe seama pastilelor. Mergeti si la un consult oftalmologic si la unulneurologic pentru a exclude orice cauza fizica.
Dar starea de nervozitate iesita din tipar nu e pe fondul antidepresivelor, as vrea sa schimb tratamentul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: litiu
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: