ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

transaminaze crescute ?

14-09-2016
Alexandra.a83
Nu este medic/terapeut
Alexandra.a83
Buna ziua. Am nascut acum 2 luni cu cezariana si de o saptamana mi -am facut analize de sange pt ca nu ma simteam bine-transpiram des in special noaptea, aveam stari de lesin, dureri musculare si am crezut ca am ceva probleme cu electrolitii-dar electrolitii la analize au iesit ok. ce nu a iesit in regula au fost transaminazele gpt 168 si got 68 Gama GT normala si trigliceridele 190 si colesterol total 260 iar HDL 58. Specific ca inainte sa nasc mi am facut un set de analize iar transaminazele erau ok si trigliceridele ok. Colesterolul il am mare de multi ani. Nu stiu de ce au crescut transaminazele. M am gandit ca m am infestat cu virusi b sau c din spital dar la analize au iesit negativi. analizele de virusi le-am facut la 7 saptamani dupa nastere. Oare e posibil sa fi luat hepatita b sau c si inca sa nu fie virusul detectabil in sange dupa 7 saptamani ? de ce am transaminazele asa de mari cand niciodata nu am avut probleme cu ele. Mentionez ca in sarcina am avut edeme mari la picioare am vomat timp de 4 luni la inceputul sacinii si inainte sa nasc cu o luna aveam si sindrom de vena cava. nu ma puteam odihni nicicum simteam ca ma sufoc. iar de la 6 luni de sarcina am facut si hidronefroza la cei 2 rinichi mai mare era pe partea dreapta. poate sa fie ficatul afectat de la sarcina? sau oare ce as putea avea ? deocamdata iau Lagosa essentiale Forte si Liv 52. Pietre la fiere nu am nici mal. deci aici totul e ok.examenul din scaun nu a indicat nimic rau.
1 comentarii
1
19-09-2016, ora 18:57
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna ziua, prezenta valorilor ridicate ale transaminazelor dupa nastere este posibila si explicabila datorita medicamentelor folosite pentru anestezie, leziunilor musculare etc. Cu toate acestea, ca pentru orice crestere a transaminazelor, este necesar sa excludem orice alta cauza. In acest scop va recomand sa consultati un medic gastroenterolog in vederea identificarii si excluderii potetentialelor medicamente toxice hepatice precum si realizarii unui bilant complet. Acesta ar trebui sa contina, pe langa probele hepatice uzuale si markeri de autoimunitate, feritina, markeri virali pentru virusii CMV, Ebstein-Barr, Varicela Zoster. In ceea ce priveste intrebarea Dvs referitoare la markerii pentru hepatita B si C, acestia ar trebui repetati la 3-6 luni intrucat intervalul de timp necesar pentru pozitivarea acestora poate fi de peste 7 saptamani de la o eventuala infectie virala. In plus, ar fi utila realizarea IgM anti HbC care pot evidentia o infectie acuta cu virusul hepatitei B. Sper ca aceste recomandari sa va fie de folos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.