Toxoplasma in sarcina

24-11-2016
ANDY-DEEA
Nu este medic/terapeut
ANDY-DEEA
Buna, sunt insarcinata in 21 sapt. si in sapt 18 am refacut analizele pt toxoplasma si mi-a iesit igm pozitiv desi la analizele anteriorae igg si igm erau negative...la testul de aviditate rezultatul a iesit : toxo. Ig G 55.00 IU/ml si aviditate toxo Ig G 0.03
Medicul ginecolog mi-a recomandat tratament cu Rovamicina 3 MIL 1 la 12 ore pana la nastere.As vrea sa stiu daca poate afecta tratamentul bebelusa?

Va multumesc!
3 comentarii
0
22-01-2017, ora 20:23
Dr. Andrei Oncescu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Andrei Oncescu
din ce ati prezentat dvs reiese ca cel mai probabil ati capatat o infectie cu Toxoplasma pe percursul acestei sarcini. Daca aviditatea pentru IG G e scazuta cu atat mai sigur. Cel mai bine este sa solicitati si un consult la un medic parazitolog pentru a optimiza tratamentul. Beneficiile tratamentului in sarcina depasesc efectele secundare. Daca vreti sa aveti o certitudine puteti face o amniocenteza pentru a depista eventual Toxoplasma in lichidul amniotic. Personal am avut o pacienta care a refuzat sa faca amniocenteza insa a luat tratament anti Toxo pe tot parcursul sarcinii. Bebelusul s-a nascut sanatos si din cate stiu nu au fost problem ulterioare nasterii.
0
28-01-2017, ora 10:15
ANDY-DEEA
Nu este medic/terapeut
ANDY-DEEA
Multumesc de raspuns! La recomandarea medicului ginecolog nu am facut aminocenteza deoarece este bine bebe..si merg in continuare cu tratamentul anti toxo pana la nastere..am acum 30 de saptamani
0
08-10-2024, ora 04:12
MiC2022
Nu este medic/terapeut
MiC2022
Buna, stiu ca Este postare foarte veche.trec prin aceeasi sintuatie si nu stiu ce sa fac.cum a evoluat sarcina? Am 24 de saptamani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: