Toxoplasma in sarcina
Buna, sunt insarcinata in 21 sapt. si in sapt 18 am refacut analizele pt toxoplasma si mi-a iesit igm pozitiv desi la analizele anteriorae igg si igm erau negative...la testul de aviditate rezultatul a iesit : toxo. Ig G 55.00 IU/ml si aviditate toxo Ig G 0.03
Medicul ginecolog mi-a recomandat tratament cu Rovamicina 3 MIL 1 la 12 ore pana la nastere.As vrea sa stiu daca poate afecta tratamentul bebelusa?
Va multumesc!
Medicul ginecolog mi-a recomandat tratament cu Rovamicina 3 MIL 1 la 12 ore pana la nastere.As vrea sa stiu daca poate afecta tratamentul bebelusa?
Va multumesc!
3 comentarii
din ce ati prezentat dvs reiese ca cel mai probabil ati capatat o infectie cu Toxoplasma pe percursul acestei sarcini. Daca aviditatea pentru IG G e scazuta cu atat mai sigur. Cel mai bine este sa solicitati si un consult la un medic parazitolog pentru a optimiza tratamentul. Beneficiile tratamentului in sarcina depasesc efectele secundare. Daca vreti sa aveti o certitudine puteti face o amniocenteza pentru a depista eventual Toxoplasma in lichidul amniotic. Personal am avut o pacienta care a refuzat sa faca amniocenteza insa a luat tratament anti Toxo pe tot parcursul sarcinii. Bebelusul s-a nascut sanatos si din cate stiu nu au fost problem ulterioare nasterii.
Multumesc de raspuns! La recomandarea medicului ginecolog nu am facut aminocenteza deoarece este bine bebe..si merg in continuare cu tratamentul anti toxo pana la nastere..am acum 30 de saptamani
Buna, stiu ca Este postare foarte veche.trec prin aceeasi sintuatie si nu stiu ce sa fac.cum a evoluat sarcina? Am 24 de saptamani
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Toxoplasmoza, citomegalovirus, chlamidia?
- 2toxoplasmoza
- 5toxoplasmoza si sarcina luna a doua
- 2toxoplasmoza si cytomegalovirus
- 3toxoplasmoza
- 0toxoplasma in sarcina
- 0toxoplasma gondii rezultat-interpretare ? am nevoie de un raspuns
- 1Toxoplasmoza si sarcina
- 0toxoplasmoza
- 0Interpretare Test Anti-Toxoplasma gondii IgM si IgG - la un copil de 1 an
- 0Toxoplasma godii - sunt însărcinată în 4 luni
- 0Toxoplasma
- 0Toxocara canis Igg 1.38