Torch
Bună ziua! Sunt însărcinată în 13 săptămâni și am făcut analizele torch. Din câte am înțeles daca igg e pozitiv si igm negativ, nu sunt probleme. Însă la antivirusul herpetic a ieșit pozitiv igg 2.28 și pozitiv igm 2.6. Poate afecta sarcina?
Sunt probleme? Mulțumesc din suflet pentru răspuns!!
Sunt probleme? Mulțumesc din suflet pentru răspuns!!
3 comentarii
In primul rand screeningul serologic pentru infectia cu herpes simplex 1 si 2 nu se justifica la persoane fara probleme de imunitate, in lipsa unor manifestari clinice.
Riscul de infectie neonatala cu virus herpes simplex 1 sau 2 este cel mai mare atunci cand prima infectie cu acest virus are loc in timpul sarcinii (risc maxim in trimestrul 3). Atunci cand infectia are loc in primul sau in al 2-lea trimestru poate sa duca la avort spontan sau intarzieri in cresterea intrauterina. Riscul ca infectia sa se transmita la fat este sub 1% in cazul reactivarilor.
Igg pozitiv cu igm pozitiv inseamna sau o infectie recenta de cel putin 2-3 sapt (care se asociaza frecvent cu manifestari clinice relativ severe fata de reactivari), sau o infectie veche cu reactivare (subclinica daca nu aveti nici o eruptie), sau igm fals pozitiv din alte motive.
Riscul de infectie neonatala cu virus herpes simplex 1 sau 2 este cel mai mare atunci cand prima infectie cu acest virus are loc in timpul sarcinii (risc maxim in trimestrul 3). Atunci cand infectia are loc in primul sau in al 2-lea trimestru poate sa duca la avort spontan sau intarzieri in cresterea intrauterina. Riscul ca infectia sa se transmita la fat este sub 1% in cazul reactivarilor.
Igg pozitiv cu igm pozitiv inseamna sau o infectie recenta de cel putin 2-3 sapt (care se asociaza frecvent cu manifestari clinice relativ severe fata de reactivari), sau o infectie veche cu reactivare (subclinica daca nu aveti nici o eruptie), sau igm fals pozitiv din alte motive.
Mulțumesc mult pentru raspuns. La ce anume va referiți când spuneți: Igg pozitiv cu igm pozitiv inseamna sau o infectie recenta de cel putin 2-3 sapt (care se asociaza frecvent cu manifestari clinice relativ severe fata de reactivari)? Ce manifestări clinice? Care sunt simptomele? Eu nu am avut niciun simptom.
Mulțumesc încă o data!
Mulțumesc încă o data!
Eruptie pe piele sau mucoase.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Rezultate triplu test
- 3analiza torch.. cat costa?
- 3Triplu test ! Un sfat va rog !
- 0interpretare analize -complex TORCH
- 7interpretare rezultate Torch
- 2Interpretare rezultate complex TORCH
- 2Toxoplasma
- 0TORCH - rezultate in regula pentru sarcina?
- 1Interpretare triplu test
- 1Sarcina 31 săptămâni, rezultatele la TORCH Infecții.Sunt motive de alarma???!!!!
- 0Virus rubeola in sarcina
- 0Infectii in sarcina
- 0Analiza Torch
- 2Analize sarcina - TORCH
- 0Profil torch
- 0Analiza TORCH
- 0Analiza Torch
- 7Am nevoie de ajutor/pareri/sfaturi, din experienta proprie
- 0Creier dispărut - sarcina 17 saptamani
Mai multe informații despre: testul torch triplu test
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: