Torch
Bună ziua! Sunt însărcinată în 13 săptămâni și am făcut analizele torch. Din câte am înțeles daca igg e pozitiv si igm negativ, nu sunt probleme. Însă la antivirusul herpetic a ieșit pozitiv igg 2.28 și pozitiv igm 2.6. Poate afecta sarcina?
Sunt probleme? Mulțumesc din suflet pentru răspuns!!
Sunt probleme? Mulțumesc din suflet pentru răspuns!!
3 comentarii
In primul rand screeningul serologic pentru infectia cu herpes simplex 1 si 2 nu se justifica la persoane fara probleme de imunitate, in lipsa unor manifestari clinice.
Riscul de infectie neonatala cu virus herpes simplex 1 sau 2 este cel mai mare atunci cand prima infectie cu acest virus are loc in timpul sarcinii (risc maxim in trimestrul 3). Atunci cand infectia are loc in primul sau in al 2-lea trimestru poate sa duca la avort spontan sau intarzieri in cresterea intrauterina. Riscul ca infectia sa se transmita la fat este sub 1% in cazul reactivarilor.
Igg pozitiv cu igm pozitiv inseamna sau o infectie recenta de cel putin 2-3 sapt (care se asociaza frecvent cu manifestari clinice relativ severe fata de reactivari), sau o infectie veche cu reactivare (subclinica daca nu aveti nici o eruptie), sau igm fals pozitiv din alte motive.
Riscul de infectie neonatala cu virus herpes simplex 1 sau 2 este cel mai mare atunci cand prima infectie cu acest virus are loc in timpul sarcinii (risc maxim in trimestrul 3). Atunci cand infectia are loc in primul sau in al 2-lea trimestru poate sa duca la avort spontan sau intarzieri in cresterea intrauterina. Riscul ca infectia sa se transmita la fat este sub 1% in cazul reactivarilor.
Igg pozitiv cu igm pozitiv inseamna sau o infectie recenta de cel putin 2-3 sapt (care se asociaza frecvent cu manifestari clinice relativ severe fata de reactivari), sau o infectie veche cu reactivare (subclinica daca nu aveti nici o eruptie), sau igm fals pozitiv din alte motive.
Mulțumesc mult pentru raspuns. La ce anume va referiți când spuneți: Igg pozitiv cu igm pozitiv inseamna sau o infectie recenta de cel putin 2-3 sapt (care se asociaza frecvent cu manifestari clinice relativ severe fata de reactivari)? Ce manifestări clinice? Care sunt simptomele? Eu nu am avut niciun simptom.
Mulțumesc încă o data!
Mulțumesc încă o data!
Eruptie pe piele sau mucoase.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1complexul torch
- 6Interpretare rezultate Testul Torch
- 0profil torch-interpretare rezultate
- 0triplu test saptamana 15, laboratorul spune ca sunt 1;50 de sd
- 4interpretare analize complexul TORCH
- 1Interpretare analize torch
- 2testul torch
- 1testul torch
- 0Interpreatare analize Torch
- 0Interpetare rezultate analize profil torch
- 0Torch