test torch

11-09-2007
geanni68
Nu este medic/terapeut
geanni68
Toxoplasma:Anti Toxo-IgG <3 - negativ
Toxoplasma:Anti Toxo-IgM= 5.60 - negativ
Anticorpi Citomegalovirus IgG - pozitiv
Anticorpi Citomegalovirus IgM - 7.80 - pozitiv
Anticorpi Chlamydia Th.IgG - negativ
Anticorpi Herpes IgG 1/2 - pozitiv
Anticorpi Rubella IgG 96.269 - pozitiv
Va rog, poate cineva sa imi spuna ce inseamna toate acestea? Doctorita mea vine peste o saptamana din concediu si nu stiu cum afecteaza aceste rezultate copilul din burtica mea? Este o sarcina dorita dupa ce am pierdut la 6 saptamani o alta.Va rog din suflet.
Multumesc
1 comentarii
0
10-03-2008, ora 00:00
base
Nu este medic/terapeut
base
Buna seara.
M-am gandit sa va dau un raspuns, poate ca o sa va ajute sa intelegeti mai bine sau sa va faceti o idee despre analizele copilului d-voastra.

CITOMEGALOVIRUS (CYTOMEGALOVIRUS)
Virus apartinand familiei virusurilor herpetice, care determina de obicei la adulti imunocompetenti infectii asimptomatice, dar care transmis de la mama la fat, poate determina la nou-nascut o infectie severa si sechele.
CHLAMIDIA (CHLAMYDIA SAU CLAMIDIA)
Chlamydia (clamidia, chlamidia sau clamydia) este un gen de bacterii intracelulare, de forma sferica, gramnegativa. Prezinta atat caracteristici:
- de bacterie (sintetizeaza ARN si ADN, prezinta perete celular, se multiplica prin diviziune celulara, este sensibil la antibiotice de tipul cicline);
- de virus (fiind intracelular, energia necesara propriului metabolism este furnizata de celulele gazda).
Genul cuprinde mai multe specii, dintre care mai cunoscute sunt:
- Chlamydia trachomatis, care determina, limfogranulomatoza veneriana, trachomul (keratoconjunctivita cronica); uretrita, prostatita, epdidimita la barbati; cervicite, salpingite, endometrita, BIP la femei; conjunctivita cu incluzii la nou-nascut
- Chlamydia pneumoniae, care determina infectii bronhopulmonare si in sfera ORL
- Chlamydia psittaci, care produce psitacoza.
Bacteriile din genul Chlamydia determina boli atat la animale cat si la om, afectiuni denumite miyagawanelloze: ornitoza, psitacoza, limfogranulomul venerian.
HERPES
Herpesul este o boala cutanata acuta caracterizata printr-o eruptie de vezicule mici, transparente, adesea grupate pe un fond rosiatic, si inconjurate de o areola rosie. Herpesul este produs de un virus din familia Herpesviridae: - Herpex simplex virus (HSV) sau - Herpesvirus hominis (HVH). Herpesul este localizat indeosebi pe fata, in jurul gurii si nasului (buton de febra), dar si la nivel genital. Poate recidiva in aceeasi regiune.

Tipuri:
- herpes gestationis, la femeia gravida
- herpes simplex, subtipurile 1 si 2, manifestate prin aparitia de vezicule grupate pe piele (tipul 1) sau la nivelul organelor genitale (herpex progenitalis sau tipul 2), uneori insotite de febra
- herpes zoster, sinonim zona zoster
- herpes zoster oftalmic, cu afectarea nervului oftalmic, iridociclita, keratita, anestezie corneana.

RUBEOLA
Boala eruptiva contagioasa provocata de un virus cu A.R.N. din genul Rubivirusurilor (familia Togaviridae), afectand mai ales copiii si adolescentii.
Rubeola face ravagii in mod cvasipermanent iarna si primavara in Europa, sub forma unor epidemii.
Contaminare - Virusul rubeolei traieste exclusiv in organismul uman. El patrunde in organism pe caile respiratorii. Boala este foarte contagioasa in timpul primelor zile care preced aparitia semnelor si in timpul duratei acestora.
Simptome si semne - Incubatia silentioasa a virusului (fara semne aparente) dureaza aproximativ doua saptamani. Perioada de invazie (declansarea bolii), lunga de aproximativ doua zile, se semnaleaza printr-o febra usoara si o umflare a ganglionilor limfatici ai gatului; ea poate ramane total inaparenta. O eruptie cutanata maculopapuloasa (mici pete roz usor ridicate) succede acestei faze. Ea incepe cu fata, se intinde apoi la intregul corp, indeosebi pe torace si la membrele superioare, si poate lua un aspect scarlatiniform (piele in intregime rosie). Eruptia se asociaza uneori cu o usoara angina. Aceste semne dispar dupa trei zile. Formele atipice ale bolii (absenta eruptiei cutanate) sunt actualmente cele mai frecvente.
Complicatii - La adolescent sau la adult, rubeola poate fi mai grava decat la copil si poate antrena dureri de cap, febra si poliartrita (inflamatii ale mai multor articulatii), regresand in vreo zece zile. O purpura trombopenica (afectiune caracterizata prin aparitia de hematoame punctiforme) sau o meningoencefalita sunt, de asemenea, posibile.
Tratament - Nu exista un tratament al bolii, pot fi administrate medicamente in caz de febra (paracetamol). Rubeola nu poate surveni si a doua oara, infectia cu virus conferind o imunitate completa si durabila.
Prevenire - In principal, aceasta consta in vaccinare. Vaccinul este de cele mai multe ori asociat cu cel al rujeolei si al oreionului (vaccinul R.O.R.) si este administrat pe la varsta de 15 luni. El mai este preconizat pentru imunizarea adolescentilor neimunizati prin boala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul/panelul TORCH
  •