ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Timpan cu leziuni la bebe de un an jumatate??

20-06-2015
andreeabanica
Nu este medic/terapeut
andreeabanica
Buna, va rog sa ma ajutati cu o parere! Bebe si-a introdus un bat de urechi de adulti intr-o ureche. A venit la mine plangand cu batul intins...se tinea de ureche. Pentru ca s-a linistit repejor, nu am luat prea in serios intamplarea, dar a doua zi mi s-a parut ca urechea este murdara si curantand usor cat s-a putut, am vazut ca betisorul s-a murdarit mai mult ca de obcei (culoare spre maroniu). Medicul e in concediu de odihna, asa ca asistenta mi-a dat o trimitere la orl. pediatrie(abia peste 4 zile am reusit sa programam)doar sa verificam, sa ne linsitim. Nici dansa nu credea ca ar fi vreo problema sin moment ce bebe nu acuza dureri si totul decurge normal. O alta asistenta(aceasta lucreaza la clinica de pediatrie) careia i-am povestit patania, m-a sfatuit sa ii pun otocalm ca preventie...pana ajungem la control. I-am pus cand a adormit si stupoare: S-a trezit plangand si mi-a trebuit vreo jum. de ora ca sa il linistesc. Am spalat urechea cat de bine s-a putut si s-a linistit. Ce poate fi? De ce a plans? Posibil sa fie vreo leziune acolo? Dar de ce l-a deranjat de la otocalm? Va rog sa ma ajutati!
1 comentarii
0
20-06-2015, ora 22:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.sa vorbit mult la TV si sa scris is pe forum
URECHEA NU se curata cu betsoare
nu trebuei sa existe in casa betisoare..mai cu seama sa le ajunga copilul
2 daca se suspecteaza o perforatie de timpan..NU se pune nimic in ureche si mai cu seama NU se spala urechea si nu trebuei sa ajunga apa in ureche
3 numai un medic ORL..dupa consult cu otoscopul.. o sa psuna daca e rupta doar piele in conduct sau este perforat timpanul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: