tgp-tgo

nainte de toate " bine v-am gasit " si felicitari realizatorilor acestui forum !
Am si eu o problema : am realizat un set de analize mediacale si urmatoarele analize prezinta valori crescute :
tgp - valori normale laborator 7-45 / rezultat : 61, 89
tgo- valori normale laborator -0-40 rezultat : 22
trigliceride - val maxima indicata de laborator 150, rezultat: 233
Cat de grav este ? asta inseamna ca am ficatul bolnav ?
multumesc anticipat pentru raspunsuri !
PS > amalizele le-am facut deoarece la doua masuratori in decurs de 2 saptamani HTA-= 14/9
Am si eu o problema : am realizat un set de analize mediacale si urmatoarele analize prezinta valori crescute :
tgp - valori normale laborator 7-45 / rezultat : 61, 89
tgo- valori normale laborator -0-40 rezultat : 22
trigliceride - val maxima indicata de laborator 150, rezultat: 233
Cat de grav este ? asta inseamna ca am ficatul bolnav ?
multumesc anticipat pentru raspunsuri !
PS > amalizele le-am facut deoarece la doua masuratori in decurs de 2 saptamani HTA-= 14/9
4 comentarii

TGP sunt putin crescute, dar nu cred ca trebuie sa te ingrijoreze prea tare.
Trigliceridele sunt cam mari. Nu ne-ai dat si alte date despre tine (varsta, inaltime, greutate) asa ca iti recomand sa ai mai multa grija cu dieta: consuma mai multe fructe, legume si zarzavaturi, lactate si branzeturi degresate, carne de pasare sau de peste (carne "slaba") si mai putina carne de porc, grasimi animale (unt, slanina); evita prajelile.
-
Dr.Mihaela
Trigliceridele sunt cam mari. Nu ne-ai dat si alte date despre tine (varsta, inaltime, greutate) asa ca iti recomand sa ai mai multa grija cu dieta: consuma mai multe fructe, legume si zarzavaturi, lactate si branzeturi degresate, carne de pasare sau de peste (carne "slaba") si mai putina carne de porc, grasimi animale (unt, slanina); evita prajelile.
-
Dr.Mihaela

multumesc ptr raspuns ! m-am nistit un pic ! am facut o programare si pentru o ecografie. V=32 ani, i- 172 cm, g =95 kg. Fumator inrait >20 t/zi

Ai intr-adevar greutatea cam mare. Ar trebui sa tii un pic de regim si nici exercitiile fizice nu ti-ar strica. (!):D
De asemenea trebuie sa stii ca grasimile animale duc la ateroscleroza (chiar de la varste tinere) care la randul ei poate determina mai multe afectiuni cardiace. Toate acestea sunt agravate de fumat.
Esti foarte tanar si poti sa faci ceva pentru sanatatea ta!
Succes!
-
Dr.Mihaela
De asemenea trebuie sa stii ca grasimile animale duc la ateroscleroza (chiar de la varste tinere) care la randul ei poate determina mai multe afectiuni cardiace. Toate acestea sunt agravate de fumat.
Esti foarte tanar si poti sa faci ceva pentru sanatatea ta!
Succes!
-
Dr.Mihaela

Comentariu
Am aceasi problema, sotul meu si-a facut o serie de analize si TGO 72, si TGP 163, dar cu o seara inainte de analize a facut exces de alcool, cam peste limita, ma intereseaza daca aceste exces i-a influentat f.mult analizele, avand in vedere ca nu are nici un simptom si se simte bine
Va multumesc si astept raspuns
Am aceasi problema, sotul meu si-a facut o serie de analize si TGO 72, si TGP 163, dar cu o seara inainte de analize a facut exces de alcool, cam peste limita, ma intereseaza daca aceste exces i-a influentat f.mult analizele, avand in vedere ca nu are nici un simptom si se simte bine
Va multumesc si astept raspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: