tgo tgp

azi mi-am ridicat analizele medicale si incep sa fiu ingrozita..valorea TGO este 45.7 iar a TGP este 60.4, in conditiile in care de aproximativ 2 luni sunt la regim alimentar si tratament cu silimarina. Mi-e fricasa nu am o boala grava de ficat.In urma cu vreo 5-6 ani am fost diagnosticata cu Hepatita NON A NON B
3 comentarii

Pentru confirmarea diagnosticului de hepatita virala non-A non-B ar trebui sa faceti testari pentru virusul hepatitic C - analiza consta in dozarea anticorpilor anti VHC. Daca acestia sunt prezenti, poate fi vorba de hepatita C si atunci trebuie sa va adresati gastro-enterologului pentru tratament cu Interferon. Insa, transaminazele pot fi usor crescute si in absenta hepatitei virale, in conditiile unei incarcari grase (steatoza hepatica) sau a consumului de alcool sau medicamente cu potential hepato-toxic. Valorile transaminazelor nu sunt foarte crescute, insa trebuie sa continuati analizele pentru excluderea unei hepatite cronice virale, care, netratata se poate agrava.

am TGP 25 si TGO 24. si valoare TGP-ului este incercuita. de ce as putea suferii ?

cresterea este nesemnificativa - se poate datora unor antiinflamatorii - gen Paracetamol, Nurofen. E bine de repetat la cateva saptamani si daca sunt in crestere se poate lua in caclul o afectare hepatica. Luati Liv 52 pana atunci.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3TGO SI TGP
- 8transaminazele
- 3Analize medicame... tgo, tgp si trigliceride
- 5Ce este analiza TGP?
- 5tgp marit!?
- 2Transaminaze +colesterol +bilirubina marite
- 0interpretare analize- fier, TGO, TGP marite
- 0tgo / tgp marite
- 1Analize de rutina: AST-TGO extrem de mare
- 0Rezult analiza
- 0Analize TGO SI TGP
- 0TGO si fostfataza alcalina marite copil 1 an si 6 luni
- 0Analize marite TGO, TGP, TSH, VSH
- 2Efecte secundare Lagosa
Mai multe informații despre: TGO, GOT, AST - transaminaza glutamil oxaloacetica serica, aspartat aminotransferaza TGP, GPT, ALT - transaminaza glutamil piruvica, alanin aminotransferaza
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: