Tgo si tup marit

13-03-2019
Gdiana
Nu este medic/terapeut
Gdiana
Buna ziua. Va rog, ajutati-ma cu o parere, un sfat. Este vorba de mama mea 70 ani care are probleme cu ficatul. La analizele anuale a iesit tgp 75 si tgo 133, în rest glicemie, colesterol bune. Si-a facut o ecografie iar medicul i-a dat sa faca analizele de virus hepatic.
Mama suferă de cardiopatie ischemica, anemie, osteoropoza si i-a destul de multe pastile fara insa protecție pt ficat si stomac ( de multe ori mai i-a pastile si dupa ureche, acum colebil, apoi triferment) Si acum 2 ani, analizele i-au iesit mai mari -tot rog si tup dar nu chiar asa. Este o persoană sedentara si in plus de multă vreme are prob cu constipatia si, i-a laxative. Credeti ca valorile marite pot avea legatura cu pastilele, sedentarism etc? Alcool consuma din ce imi dau eu seama un pahar de vin rosu la masa...dar nu sunt lângă ea sa vad exact. Multumesc
3 comentarii
0
19-03-2019, ora 22:51
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Chiar citeam pe alt topic ca pastilele gen concor maresc valorile TGO si TGP. Ia asa ceva ? Ar fi indicat sa citit efectele adverse ale medicatiei mamei.
0
20-03-2019, ora 21:46
Gdiana
Nu este medic/terapeut
Gdiana
A luat si asa ceva, acum a rămas cu nitropector. Între timp au ieșit si restul analizelor si pentru hepatită b este negativ, si a iesit pozitiv pentru c. O sa le mai repete si vedem ce este de facut. Multumesc pt raspuns.
0
21-03-2019, ora 07:18
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Partea buna este ca exista tratament care sa distruga hepatita C. Mama l-a facut si era foarte grav. Acum este buna. O sa trebuiasca sa faca dosar, dar important e ca se poate vindeca, Multa sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspartataminotransferaza (TGO / GOT / ASAT / AST) crescută - cauze
  • TGP şi TGO mărite - cauze posibile şi explicaţii (transaminazele)
  •