TGO si TGP marit

20-11-2009
ionurtuna
Nu este medic/terapeut
ionurtuna
Buna ziua, am facut analize medicale si nu au iesit prea bine.Rezultatele sunt:TGO-57, 4, TGP-74, 8, Amilaza-67, Bilirubina directa-0, 28, Bilirubina totala-0, 77, Creatinina-1, 1, Glicemie-80, 5, Uree-23, Colesterol-246, Glucoza serica-92, HDL-41, LDL-163, Trigliceride-212.Ati putea pune un diagnostic?Ce tratament sa urmez?Mentionez ca nu consum bauturi alcoolice.
2 comentarii
0
20-11-2009, ora 22:28
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Ar fi mers mai bine spus "TGO si TGP usor crescute".Te gindesti ca intr-o hepatita acuta ele sint de ordinul sutelor.Cresterea aceasta de citeva zeci de unitati poate apare chir in cazul in care in ziua dinaintea recoltarii ai mincat ceva care a suprasolicitat ficatul.Sau poate ai fost usor deshidratata.Poate nu strica o repetare a lor dupa 2-3zile, tinind totusi cont de simptomatologie.Poate dace problema persista un tratament cu silimarina sau apartofort va fi necesar, dar NUMAI LA INDICATIA MEDICULUI
Problema pare mai degraba colesterolul i strigliceridele.Nu alcool dar mai mult ca sigur dulciuri... grasimi.Ar fi bine sa mai reduci din ele.Orice medic cit de cit plimbat pe la congrese si/sau prezentari de medicamente ultimul racnet va recomanda medicamente din categoria "STATINE". MuLTA ATENTIE CA AU O GROAZA DE EFECTE ADVERSE.Printre care si leziuni ale ficatului in caz de cur eprelungite.Si atunci tgo si tgp ar putea deveni intr-adevar o problema
0
19-03-2010, ora 18:08
liviko
Nu este medic/terapeut
liviko
buna ziua doamna medic am asa o intrebare raspundetimi va rog:am 24 de ani ma simt perfect sanatos nu am nici dureri de ficat sau in general dureri dar problema e c ade citeva luni dau analizele la singe si imi arata de fiecare data bilirubina tot mai marita si marita cu toate ca am dat analize ADN si nu am nici un fel de hepatita tin si diet astricta consum numai ceaiuri din plant e si maciesi, beau si pastile ursosan si rozmarin dar tot ieste si mai marita bilirubina, ultimile analize sunt bil totala 50 umol/l(norma 1, 7-21), indirecta 42umol/l(norma1, 7-15), directa 8, 3 umol/l(norma0-6).ce trebuie sa fac medicii spun ca nui nimic va scadea dar vad ca ea se mareste din contra...va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns