tensiune mica
am tensiune mica, dar nu am fost la control sa o masor decat cu cativa ani in urma (aveam 9, desi abea bausem cafea). Intre timp mi s'a intamplat sa lesin in baie cand erau prea cald sau in metrou (mai intai imi tiuiau urechile, apoi se inrosea sau intuneca privirea si vedeam purici colorati ca la tv), apoi vedeam negru si mi se inmuiau picioarele. Uneori ma trezeam inainte sa cad pe jos si ramaneam in picioare. Am incercat sa mai cresc tensiune cu vin rosu baut putin in fiecare seara, dar intre timp am facut gastrita si nu pot sa beau acum nici cafea, nici vin... Anii trecuti nu aveam probleme cu caldura, stateam la soare chiar la ora 12 si nu ma deranja deloc, dar anul asta, cum s'a incalzit, cand ies afara simt ca ma sufoc, se invarteste imaginea in fata ochilor, si din cauza gastritei si colitei am gaze si imi apasa in jur si uneori m'a durut inima. Din crizele astea imi revin cel mai usor band apa si stand la racoare, dar mai ales daca stau la racoare. Mi'e frica sa ies din casa ziua, dar am examene de luat.
6 comentarii
Trebuei sa adaug ca azi noapte m'am trezit din somn ca imi era rau, am incercat sa ma plimb prin casa sa scap de senzatie, dar nu aveam putere, pana la urma m'am intins pe jos si am rugat sa cheme salvarea. intre timp parintii mei insistau cu nitroglicerina (pe care o ia tata) si am luat una, dupa care simteam o presiune enorma in cap, gat, urechi. Norocul a fost ca salvarea a ajuns foarte repede, medicul mi'a spus ca este o cadere de tensiune(intre timp imi amortisera mainile, nu ma puteam misca deloc, si imi tiuiau urechile), care poate sa aiba legatura cu lipsa de calciu, ca nu am facut deloc bine cu nitroglicerina, si mi'a facut perfuzie cu ser fiziologic. Pentru ca tremuram necontrolat mi'a dat si ceva anti spasme. Mi'a lasat o reteta, cu diagnosticul distonie neurovegetativa, cu calciu si vit D(2 pe zi), aspacardin(2 pe zi) si distonocalm la nevoie. Realizez ca eu am mai avut lesinuri, de cand eram mica, chiar si in locuri publice, si ca atunci nu ma deranjau cu nimic, dar toate astea din cauza stressului?
buna, de citeva zile am tensiunea 9 si ma simt foarte ametit si imi tiuie urechile si nu vad bine, nu am avut niciodata asa ceva poate cind eram mic foarte mic acum am 27 de ani si nu imi vine sa cred ca am asa tensiune, doctorul de fam mi a recomandat vita max si multa apa dar eu beau cred ca 4 litri cel putin pe zi si nu stiu cita apa sa mai beau ca merg si des la toaleta
ce imi recomandati sa scap de chinul asta ?
ce imi recomandati sa scap de chinul asta ?
iti recomand sa te linistesti... Eu cel mai mult am avut 9, de obicei e intre 7 si 8. Mananca sarat, incearca sa bei un pahar de vin rosu seara si o cafea mai tare dimineata. Ajuta f mult sa nu sari peste micul dejun, un suc energizant si relaxare. Panica te omoara, apelezi la solutii extreme si neajutatoare, chiar daunatoare (vezi cazul lui solkitt). In cazuri mai grave poti lua un calciu forte (de ex. Aditiva, de 1000), mai creste putin tensiunea.
Sarurile de rehidratare sunt f bune, ajuta mult, si cresc tensiunea.
Multumesc pentru sfaturi. Am mancat mai sarat si am stat departe de caldura. Am baut chiar apa cu sare si zahar ma un moment dat. M'a ajutat pe moment pentru ca in general nu prea retin lichide. Am fost la nenumarati medici, nici unul nu a gasit nimic nainregula. Am cautat mult pe internet si m'am gandit sa fac analize pentru tiroida, si deci toti medicii au respins vehement ideea (unii m'au trimis chiar la psihiatru sugerand probleme pe fond nervos) a reiesit ca am Hashitoxicoza, numita si boala lui Hashimoto, care desi nu este de trecut cu vederea, nu e mortala... Va trebui doar sa iau hormoni de inlocuire a celor produsi de tiroida...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8As dori sa stiu de ce ?
- 4Boala de inima sau altceva???
- 9Tensiunea arteriala e de vina?
- 5probleme cu tensiunea?
- 13operatie fiere si tensiunea arteriala oscilanta
- 3Tensiune mica, puls marit
- 3pot avea puls intre 60-80 pe minut si tesiunea ridicata?
- 1Tensiunea arteriala
- 4Febra si tensiune mare
- 3tensiune arteriala
- 4stare generala de rau
- 3reteta corecta?
- 0URGENTA... tatal meu in varsta de 49 de ani a ajuns aproape inconstient la spital
- 0cand fac efort imi creste tensiunea
- 3tensiune arteriala 125/90
- 3Cum pot mentine tensiunea la un nivel normal?
- 4tensiune in scadere la 35 de ani
- 0Tensiune diatolica mica
- 2Am 64 de ani, e buna tensiunea 14 cu 9?
- 0Ajutati-ma. Mi sa spus ca este ceva rupt la inimă (trabeculatie rupta)formațiune pediculata
Mai multe informații despre: Hipotensiunea arteriala Tensiunea arteriala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: