Tensiune
Buna seara.
Am 19 ani, cam 60 kg cantaresc..nu consum si nu am consumat niciodata alcool si nici nu am fumat.
Sufar de atacuri de panica si anxietate de 7 ani..si cea mai mare teama a mea era inima cum ca as putea face infarct.
Prim 2013 intr-un moment de urat de atac ai mei mi-au facut tensiunea si mi-au gasit 15 cu 10 si puls 138 la doar 15 16 ani cat aveam atunci.
Acum m-am mai linistit dar am facut o alta obsesie pentru tensiunea arteriala...ma macina si ma framanta in fiecare zi.
Ce este drept eu stau foarte mult la pc, imi i-au tensiunea in fiecare zi...uneori si de 5 6 ori pe zi ca sa fiu sigur.
Intr-o seara am descoperit ca aveam tensiunea 13 cu 9 dupa asta...in alta seara 14 cu 8 si de atunci mai mult imi fac tensiunea zilnic...si tot mereu imi iesea tensiunea mica 10 cu 6 uneori si mai mica ei bine acum de 3 seri dupa o zi de stat la calculator ( probabil putin stresat) mi-am facut seara tensiunea si era 14 cu 8.am ramas socat si desigur ca a urmat un atac de panica.
Nu stiu ce sa fac? Imi este foarte frica traiesc tot mereu cu senzatia ca am tensiunea mare...nu mai am curaj sa pun mana pe tensiometru...dar dupa acea seara totusi mi-am mai facut si era 120 cu 79 tot mereu cam asa.
Am mai citit pe un site cu prehipertensiunea...cum ca daca am tensiunea 120 cu 80 am risc 40% sa fac atac cerebral...ma poate lamurii cineva?
Am 19 ani, cam 60 kg cantaresc..nu consum si nu am consumat niciodata alcool si nici nu am fumat.
Sufar de atacuri de panica si anxietate de 7 ani..si cea mai mare teama a mea era inima cum ca as putea face infarct.
Prim 2013 intr-un moment de urat de atac ai mei mi-au facut tensiunea si mi-au gasit 15 cu 10 si puls 138 la doar 15 16 ani cat aveam atunci.
Acum m-am mai linistit dar am facut o alta obsesie pentru tensiunea arteriala...ma macina si ma framanta in fiecare zi.
Ce este drept eu stau foarte mult la pc, imi i-au tensiunea in fiecare zi...uneori si de 5 6 ori pe zi ca sa fiu sigur.
Intr-o seara am descoperit ca aveam tensiunea 13 cu 9 dupa asta...in alta seara 14 cu 8 si de atunci mai mult imi fac tensiunea zilnic...si tot mereu imi iesea tensiunea mica 10 cu 6 uneori si mai mica ei bine acum de 3 seri dupa o zi de stat la calculator ( probabil putin stresat) mi-am facut seara tensiunea si era 14 cu 8.am ramas socat si desigur ca a urmat un atac de panica.
Nu stiu ce sa fac? Imi este foarte frica traiesc tot mereu cu senzatia ca am tensiunea mare...nu mai am curaj sa pun mana pe tensiometru...dar dupa acea seara totusi mi-am mai facut si era 120 cu 79 tot mereu cam asa.
Am mai citit pe un site cu prehipertensiunea...cum ca daca am tensiunea 120 cu 80 am risc 40% sa fac atac cerebral...ma poate lamurii cineva?
1 comentarii
Iti sugerez un consult Cardiologic pentru linistea ta si poate un Holter TA dar esti tanar, traieste-ti viata, e normal ca Presiunea Arteriala sa oscileze pe parcursul celor 24 de ore, ea este influentata de foarte multi factori. Incearca sa-ti ocupi timpul cu activitati care sa-ti distraga atentia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tensiunea arteriala si sedentarismul
- 5Hipertensiune dupa donare de sange
- 2Alergie la paracetamol
- 0Hipertensiune
- 3Betablocantul nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
- 3Hipertensiune arteriala
- 3Tensiune mare; fiecare data simteam ca imi explodeaza inima de emotii
- 3tratament HTA ineficient?
- 0cardiologie
- 0Spironolactona, tablete 25 mg
- 1Tensiune mare
- 0Tensiune arteriala 24 cu 22
- 19puls 176 / tensiune 200 cu 100. am nevoie de parerea unui medic
- 3Tensiune
- 0Tratament
- 1Femeie cu probleme cardiace : tensiune crescuta
- 2Tensiune arteriala crescută pe bază de anxietate
- 1Probleme cu Tensiunea?
- 1Sora mea are probleme de sanatate si nu se stie de la ce, va rog sa ma ajutati!
- 2Diabet disfunctie erectila
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA) Hipertensiunea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: