suspectez un limfom

08-06-2014
madalina.madalina
Nu este medic/terapeut
madalina.madalina
Buna ziua,
De cativa ani mamei mele i-a aparut pe tegument la nivelul gambei o formatiune, cu contur regulat, rotund, de culoarea pielii initial. Acum cateva zile, am observat ca si-a achimbat culoarea devenind usor negricios si pe margine prezentand niste cruste mici, fine, de asemenea de culoare inchisa. Mi-a spus ca nu a luat seama schimbarii aspectului, acesta fiind situat ai intr-o zona 'greu acceaibila 'vederii ei (in zona gambei, ma repet). Am tot analizat leziunea si am citit carti d dermato d nenunarate ori insa nu stiu sa fac diferenta, sau mai bine spus imi este cumva peste nivelul d cunostinte acumulat. Ma gandeas la un limfom, la un epiteliom si clar in ultimul rand la un melanom. Nu cred ca pot atasa o poza ca sa vedeti concret, dar va rog da-ti-mi un raspuns care sa ma elucideze intr-o oarecare masura si o indrumare cu privire la specialitatea de care tine, dermatologie sau dermatologie cu ajutor chirurgical d specialitate oncologica. Va multumusc, astept un raspuns.
3 comentarii
0
08-06-2014, ora 22:43
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Din punctul meu de vedere, formatiunea tegumentara descrisa( eu m-as gandi mai degraba la melanom) trebuie excizata in limitele sigurantei oncologice si facut examen histopatologic pentru diagnostic de certitudine si conduita terapeutica ulterioara. Pentru o excizie corecta si rezultat estetic postoperator, va recomand sa mergeti la o Clinica de Chirurgie Plastica. O seara buna
0
09-06-2014, ora 08:04
madalina.madalina
Nu este medic/terapeut
madalina.madalina
Mulţumesc frumos pentru raspuns/opinie
0
13-06-2014, ora 10:12
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Intr-adevar diagnosticul probabil este de melanom. Trebuie sa mergeti cat mai repede la chirurgie plastica sau chirurgie oncologica ptr excizia in limite de siguranta si eventual evidare ganglionara.Limfoscintigrafia se face doar la Bucuresti sau Cluj.
O zi buna,
Dr Artenie,
medic dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: limfomul cutanat

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: