Suplimente nutritive (aspartam!) - contin sau nu substante daunatoare
As vrea sa stiu parerea cuiva care stie despre ce vorbeste, deci daca nu stiti cu siguranta ca raspunsurile pe care vreti sa le dati sunt bune, sau daca vreti sa dati raspunsuri bazate pe vorbe auzite de pe la altii mai bine abtineti-va si haideti sa lasam persoane mai in cunostinta de cauza sa vorbeasca despre ceea ce am sa va intreb. Eu merg la sala si as dori sa iau suplimente nutritive.
Problema este urmatoarea: am citit pe etichete si am vazut ca suplimentele(majoritatea lor) contin "aspartam" sau "aspartic acid". Sunt cele doua acelasi lucru? Sau acidul aspartic(cum s-ar traduce) este altceva decat aspartamul? Eu am auzit ca aspartamul este cancerigen si ca mai are si alte efecte nocive. Daca ii intreb pe cei de la sala daca sunt bune proteinele toti zic: "Aaaaa sunt bune!!! ia fara nicio grija!!!";problema este ca ei nu sunt medici, vorbesc asa cum am spus eu mai sus din auzite.
Rog foarte mult pe cineva care stie despre ceea ce vorbeste sa ma lamureasca si pe mine care este treaba cu aspartamul, aspartic acid si cu suplimentele in general. Fac sau nu rau? Contin sau nu substante daunatoare?
Problema este urmatoarea: am citit pe etichete si am vazut ca suplimentele(majoritatea lor) contin "aspartam" sau "aspartic acid". Sunt cele doua acelasi lucru? Sau acidul aspartic(cum s-ar traduce) este altceva decat aspartamul? Eu am auzit ca aspartamul este cancerigen si ca mai are si alte efecte nocive. Daca ii intreb pe cei de la sala daca sunt bune proteinele toti zic: "Aaaaa sunt bune!!! ia fara nicio grija!!!";problema este ca ei nu sunt medici, vorbesc asa cum am spus eu mai sus din auzite.
Rog foarte mult pe cineva care stie despre ceea ce vorbeste sa ma lamureasca si pe mine care este treaba cu aspartamul, aspartic acid si cu suplimentele in general. Fac sau nu rau? Contin sau nu substante daunatoare?
5 comentarii
Ai facut bine ca te interesezi despre aceste suplimente alimentare la sportivi, care fac mai mult rau decat aduc beneficii.Aspartamul este unul dintre E-urile cele mai periculoase pentru organism si in unele tari el este interzis ca adaos in alimente.Deci aspartamul este E 951, un indulcitor chimic facut pe cale artificiala, in laborator.In organism el are rolul de excitotoxina in sensul ca stimuleaza in exces celulele neuronale ale crierului pana le omoara.Acidul aspartic este un aminoacid.El intra in continutul aspartamului.Acidul aspartic creste nivelul sanguin al aspartatului, un neurotransmitator care, in exces, distruge celula nervoasa, neuronul.Dupa consumarea acestor suplimente alimentare pe termen lung, la persoanele respective apar pierderi de memorie, probleme cu vederea, dureri de cap, oboseala etc.. Parerea mea este ca daca mergi la sala fa sport fara adjuvanti chimici, mentine-te in forma fara aceste suplimente si sanatatea ta intr-adevar va avea de castigat.Numai bine!
daca intradevar vrei sa iei suplimente nutritive, poti lua cele naturale, facute special pentru cei dinamici, activi, care nu au, contraindicati ma poti cauta pe mesenger pentru detali -
o seara placuta
o seara placuta
Va multumesc pentru informatii. Imi puteti spune cate ceva si despre vitaminele gen eurovita?(eurovita multiminerale) Am inteles ca sunt de folos in cazul persoanelor care merg la sala. Mihaelamiha te-am adaugat in lista de mess, poate stam de vorba...
aspartamul e compus din fenilalanina, acid aspartic si metanol...este super nociv, asa avem aspartam in cereale musli, orbit fara zahar, winterfresh, golia, dropsuri, etc racoritoare, gelatina, iaurturi, in medicamente, produse de cofetarie etc sau luat multi bani pt a se inchide gura celor mai "guralivi".
Salue
Tocmai ce am descoperit si eu despre efectele nocive ale acestui..."aspartam". Totodata am mai aflat despre efectele poate si mai nocive ale componentelor din pasta de dinti. ideea este ca multi dintre noi folosim aceste produse fara macar sa avem cea mai mica idee ce facem...asta este.. macar unii dintre noi descoperim accidental sau nu care-i adevarul.
In fine.. fac si eu sala de ceva timp.. vreo 3 ani. Am luat feluri si feluri de suplimente.. printre care Total Mass 4200, GFX8, WheyProtein...si altele.. cel mai mltumit sunt de GFX dar nah.. acuma stau pe ganduri ce sa mai cumpar.. multe din suplimente contin aspartam, insa sunt si care NU CONTIN!!! cel mai simplu mod de a te lamuri ce cumperi este sa te uiti fain frumos ce contine suplimentul cutare si asa stii ce cumperi si ce nu. Deci cu suplimentele am rezolvat problema: le cumparam pe cele care nu contin aspartam. Dar cu pasta de dinti?... eh?.. interesati-va putin si o sa vedeti ca e cam aceeasi problema..de asta cum scapam:) ne spalam pe dinti cu sampon sau cum? = Tema de casa ;)
Tocmai ce am descoperit si eu despre efectele nocive ale acestui..."aspartam". Totodata am mai aflat despre efectele poate si mai nocive ale componentelor din pasta de dinti. ideea este ca multi dintre noi folosim aceste produse fara macar sa avem cea mai mica idee ce facem...asta este.. macar unii dintre noi descoperim accidental sau nu care-i adevarul.
In fine.. fac si eu sala de ceva timp.. vreo 3 ani. Am luat feluri si feluri de suplimente.. printre care Total Mass 4200, GFX8, WheyProtein...si altele.. cel mai mltumit sunt de GFX dar nah.. acuma stau pe ganduri ce sa mai cumpar.. multe din suplimente contin aspartam, insa sunt si care NU CONTIN!!! cel mai simplu mod de a te lamuri ce cumperi este sa te uiti fain frumos ce contine suplimentul cutare si asa stii ce cumperi si ce nu. Deci cu suplimentele am rezolvat problema: le cumparam pe cele care nu contin aspartam. Dar cu pasta de dinti?... eh?.. interesati-va putin si o sa vedeti ca e cam aceeasi problema..de asta cum scapam:) ne spalam pe dinti cu sampon sau cum? = Tema de casa ;)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 52ganoderma lucidum - ati auzit de aceasta ciuperca, ce proprietati are?
- 6suplimentele nutritive, hematii in urina
- 11Suplimente nutritive - care sunt bune si care nu?
- 3Probleme cu greutatea
- 5Suplimentele nutritive si tratamentul pentru acnee
- 11Crestere musculara si suplimente...
- 53 suplimente + sotret 20mg
- 25Dezvoltare masa musculara
- 0Lipoame+Suplimente nutritive
- 1nelamurire referitoare la suplimente culturism (sunt diebatic)
- 0Rezultatele cele mai bune cu suplimete folosite de atletii olimpici
- 7Recomandare ingrasare, suplimente nutritive
- 0Analizele si proteinele
- 0Efecte adverse Proherb
Mai multe informații despre: Suplimentele nutritive
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: