sterilet sau nu?

27-01-2011
crin@
Nu este medic/terapeut
crin@
am 23 de ani si folosesc anticonceptionele cam de 3 ani cu pauze de 2-3 luni pe an sunt casatorita si as vrea sa renunt la pastile dar totusi nu vreau copii acum mentionez ca nu am nici un copil am un chiuretaj si o intrerupere de sarcina la 6 luni din cauze medicale ce metoda de contraceptie as putea folosi fara hormoni?am inteles ca steriletul nu este recomandat daca nu ai copii? ce sa fac?
4 comentarii
0
27-01-2011, ora 18:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai inteles gresit..Steriletul este o metoda contraceptiva reversibila, cu eficienta indelungata, se extrage simplu, nu afecteaza actul sexual, nu are efecte secundare hormonale [ in cazul celui cu cupru, cel mai des folosit ], nu interactioneaza cu nici un medicament, ajuta la prevenirea sarcinilor ectopice etc. Dupa cum spuneam, este o metoda imediat reversibila, adica dupa extragerea lui, cand vei dori, poti ramane repede insarcinata fara nici un fel de probleme.Dupa insertie vei avea cateva zile dureri de burta, dar vei primi tratament.Sfatul meu este sa faci un bebelus acum, pana spre 30 de ani, cat timp organismul tau este tanar, fara a mai lovi sfera genitala cu diverse metode contraceptive.
0
27-01-2011, ora 21:23
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca nu doriti copii acum, dar poate ca veti dori copii in viitor, ar fi preferabil sa evitati folosirea steriletului. In masura mai mare decat anticonceptionalele poate duce la sterilitate.
0
31-01-2011, ora 20:33
crin@
Nu este medic/terapeut
crin@
multumesc pt raspuns.ce alta metoda de contraceptie imi recomandati?
0
06-02-2011, ora 21:32
Veevee
Nu este medic/terapeut
Veevee
Crina, eu nu sunt medic dar iti recomand inelul vaginal. Este tot hormonal dar are o doza muuult mai mica (cu 50%) decat pilulele ceea ce este un avantaj foarte mare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •