sterilet sau nu?
am 23 de ani si folosesc anticonceptionele cam de 3 ani cu pauze de 2-3 luni pe an sunt casatorita si as vrea sa renunt la pastile dar totusi nu vreau copii acum mentionez ca nu am nici un copil am un chiuretaj si o intrerupere de sarcina la 6 luni din cauze medicale ce metoda de contraceptie as putea folosi fara hormoni?am inteles ca steriletul nu este recomandat daca nu ai copii? ce sa fac?
4 comentarii
Ai inteles gresit..Steriletul este o metoda contraceptiva reversibila, cu eficienta indelungata, se extrage simplu, nu afecteaza actul sexual, nu are efecte secundare hormonale [ in cazul celui cu cupru, cel mai des folosit ], nu interactioneaza cu nici un medicament, ajuta la prevenirea sarcinilor ectopice etc. Dupa cum spuneam, este o metoda imediat reversibila, adica dupa extragerea lui, cand vei dori, poti ramane repede insarcinata fara nici un fel de probleme.Dupa insertie vei avea cateva zile dureri de burta, dar vei primi tratament.Sfatul meu este sa faci un bebelus acum, pana spre 30 de ani, cat timp organismul tau este tanar, fara a mai lovi sfera genitala cu diverse metode contraceptive.
Daca nu doriti copii acum, dar poate ca veti dori copii in viitor, ar fi preferabil sa evitati folosirea steriletului. In masura mai mare decat anticonceptionalele poate duce la sterilitate.
multumesc pt raspuns.ce alta metoda de contraceptie imi recomandati?
Crina, eu nu sunt medic dar iti recomand inelul vaginal. Este tot hormonal dar are o doza muuult mai mica (cu 50%) decat pilulele ceea ce este un avantaj foarte mare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2despre sterilet
- 7steriletul Mirena
- 12dureri din cauza steriletului? va rog un raspuns!
- 4Este indicat steriletul la fibromi?
- 3de la sterilet pot face infectie?
- 0sterilet
- 5test papanicolau, sterilet
- 1probleme sterilet
- 2sterilet... cat trebuie sa asteptam dupa montare?
- 1sterilet scos si nu reusesc sa raman insarcinata
- 4Metoda de contracepţie- Sterilet
- 1Uter fibromatos
- 0Jaydess
- 0Fibrom intrauterin
- 1Păreri sterilet
- 0Sarcina dupa sterilet
- 1Lipsa ciclu menstrual cu sterilet Mirena
- 0Sterilet mirrena
- 1Sterilet t cu 380a
Mai multe informații despre: Steriletul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: