spasmofilie si sex

14-04-2008
crisio
Nu este medic/terapeut
crisio
Am si eu o problema. Am facut niste crize de spasmofilie, mi-am facut niste analize si a reiesit ca, calciul ionic este in limite normale, dar la pragul de jos (3, 83 mg/dL). Limitele normale sunt 3, 82-4, 82 mg/dL. La ultimul ecograf, acum vreo 6 luni, a reiesit ca inima e ok (am 34 de ani). Colesterolul total e 150, ala "rau" e 40, iar limita normala superioara e 30. Tensiunea e 130 cu 80. Mi-am facut si 2 EKG, unul chiar in timpul unei crize si au iesit bine, doar o usoara tahicardie la cel cu criza. Am luat gluconolactat de Ca si Mg injectabil 10 zile si apoi 1 luna tablete. Dar am observat o chestie nasoala: am vrut sa fac sex cu prietena mea si in momentul orgasmului am simtit multe intepaturi in zona inimii, asa ca si cum o raza de ace ar fi radiat in jurul inimii, nu tare, dar nici foarte placut nu a fost. Dupa aia am avut o stare ca si cum ar incepe o criza de asta de spasmofilie, adica aer parca mai putin, ca o apasare pe piept, amorteala brate. Dar m-am calmat si a trecut. Problema este ca acuma mi-e frica sa mai incerc ceva, pt ca am observat ca si atunci cand ma excit incepe amorteala si mica lipsa de aer, dar fara intepaturi in faza asta. E posibil sa faci infarct in situatia asta, cand ai si Ca ionic scazut? In rest, ma simt bine. Am citit pe undeva ca, Ca ionic e responsabil cu functionarea in buna regula a muschiului inimii si conexiunile nervoase. As putea sa patesc ceva la emotii de astea mai intense, vreun infarct? Sau sa ma impac cu ideea ca pana nu se reface Ca ionic, sex ioc?
6 comentarii
0
15-04-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, spasmofilia nu este cauza de infarct, ceea ce insa nu inseamna ca nu trebuie investigata si tratata.
0
16-04-2008, ora 00:00
crisio
Nu este medic/terapeut
crisio
Multumesc pt rapuns, m-am mai linistit. Cat despre tratament, de cand a disparut gluconolactatul de Ca si Mg, slabe sperante de recuperare rapida. Tabletele sunt apa de ploaie, mai ales ca am si tendinta de a dezvolta depuneri la rinichi.
0
20-07-2008, ora 00:00
sagitarius
Nu este medic/terapeut
sagitarius
ce descrii este un atac de panica, nu spasmofilie.la valorile calciului pe care le ai nici nu ar putea fi.exista tendinta de a extinde diagnosticul de spasmofilie si pentru tulburarile cenestopate si psiho-emotionale, dar spasmofilia adevarata este foarte rara, si de obicei are o cauza endocrina.tu ai cel mai probabil o distonie neuro-vegetativa.incearca sa-ti reduci nivelul de stress;nu strica si niste tranchilizante usoare gen extraveral, calmogen.nu fa abuz de calmogen, contine propanolol si poate da tulburari de erectie in doze mari
0
01-05-2009, ora 21:54
S.Corina
Nu este medic/terapeut
S.Corina
Buna sunt S.Corina si ieri am facut o criza de spasmofilie urmata de atac de panica. Am simtit ca am ametesc apoi mi-au amortit mainile, maxilarul si apoi am lesinat. Intr-un tarziu fiind ajutata mi-am revenit din lesin dar amorteala insista si aveam senzatia de frica si dureri toracice. Medicul de familie mi-a injectat Ca intravenos iar dupa 30 de min. am inceput sa-mi revin. Acum ma simt slabita{ametita} fara pofta de nimic si durerea toracica exista. Durerea este din cauza lipsei de calciu sau poate fi altceva? Cum pot scapa de atacurile de panica? Va rog frumos ajutati-ma!
0
05-11-2010, ora 07:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ S.Corina Crisio

E prima oara cand citesc acest topic, pentru ca si eu ma confrunt cu aceleasi probleme.
De durerile acestea ciudate, de atacurile de panica, de depresie poate fi Corina ("fara pofta de nimic"), de tahicardie, intepaturi ale inimii, apasare pe piept, amorteala in brate (atunci cand ti-ai facut toate investigatiile si nu ai nimic fizic), se scapa cu tratament de la medicul psihiatru.
Pentru ca ele sunt trataturi ale anxietatii care este o boala.

http://www.youtube.com/watch?v=ToSNC8levLg

Traducerea:

Tulburarile de anxietate sunt o afectiune foarte des intalnita a starii de sanatate mintala.
In Statele Unite anxietatea este chiar mai des intalnita decat depresia.
Ca si alte afectiuni psihice, anxietatea are o componenta emotionala si o componenta care afecteaza creierul ca organ (o componenta neurobiologica).
Cercetarile au aratat ca exista un numar de numar de factori ce tin de chimia creierului care contribuie la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.

Asa cum este si cazul depresiei, cercetatorii cred ca un nivel scazut de serotonina poate contribui la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.
Serotonina este un hormon care este creat in diferite parti ale corpului, incluzand creierul si intestinele.
Ea actioneaza ca un vasoconstrictor, adica face ca vasele de sange sa se subtieze. In acest fel ajutand la dirijarea fluxului de sange.
Celalalt rol important al serotoninei este acela al unui neurotransmitator. Neurotransmitatorii transporta mesajele de la creier intre celulele nervoase numite neuroni.
Cand neurotransmitatorii sunt eliberati, ei ajuta sa fie controlata o larga varietate de functii vitale. Incluzand miscarea, bataile inimii, somnul, gandirea, ratiunea sau chiar starea de dispozitie.

Iata cum actioneaza neurotransmitatorii:
Fiecare neuron este compus din axon, dendrite si corpul celular.
Un impuls electric se transmite in axon de-a lungul unui tub subtire care functioneaza ca o antena. Si este trasferat prin neurotransmitatori precum serotonina sau dopamina. Neurotransmitatorii calatoresc apoi prin intermediul unei sinapse sau deschizaturi catre dendritele unui alt neuron. Care receptioneaza neurotransmitatorii si ii absorb in corpul celular. In circumstante normale exista o doza normala de neurotransmitatori transmisi prin intermediul sinapsei sa comunice cu ceilalti neuroni.

Dar la persoanele care sufera de tulburari de anxietate cateva anomalii pot aparea.

Prima este ca neurotransmitatorul serotonina este produs in cantitate insuficienta in organism, pentru a regla starea de spirit sau dispozitia.

A doua anomalie are loc cand serotonina nu se transfera la fel de usor de la un neuron la altul, rezultand o doza mai mica de serotonina in deschizatura sinaptica.

O a treia posibilitate este aceea ca o mai mica cantitate de serotonina in creier afecteaza producerea unor alti neurotransmitatori ca neuroepinefrina. Neuroepinefrina este hormonul de baza care se elibereaza in timpul certurilor, al zborului sau al fugii.Ea controleaza raspunsul organismului la stres.

Expertii in medicina nu au siguranta exacta a modului in care serotonina afecteaza starea de spirit. Dar un numar de studii medicale au aratat ca prin cresterea nivelului de serotonina in creier la persoanele care sufera de depresie sau anxietate, simptomele lor pot fi inlaturate. Exista un numar de medicamente antidepresive si anxiolitice care pot ridica nivelul de serotonina.

Studiile au aratat ca exista doua segmente principale in creier care joaca un rol in tulburarile de anxietate: hipocampusul si amigdalele cerebrale.
Exista doua hipocampusuri, fiecare localizat in loburile temporale. Una dintre functiile lor este aceea de a controla emotiile si gandirea. De asemenea hipocampusul poate influenta modul de bine sau de rau cu care ne simtim vizavi de oameni, locuri sau evenimente.
Utilizand tehnica tomograficiei computerizate, cercetatorii au descoperit ca un numar mediu dintre cei care sufera de anxietate au hipocampusuri mai mici decat oamenii sanatosi.
Celelalte parti ale creierului la cei care sufera de tulburari de anxietate sunt amigdalele cerebrale. Ele sunt niste mici grupari de neuroni, localizate adanc in interiorul fiecaruia dintre cele doua loburi temporale. Amigdalele cerebrale sunt responsabile pentru procesarea semnalelor exterioare si comunica mesaje catre alte parti ale creierului care interpreteaza aceste semnale. Cand apare o amenintare exterioara, amigdalele cerebrale sunt adeseori primele care proceseaza informatia si comunica restului creierului ca o reactie imediata este necesara.
Cercetari recente au aratat ca amigdalele cerebrale la copiii cu tulburari de anxietate sunt mai mici decat ale celor care iau tratament. Expertii nu sunt siguri care este cauza. Ei considera ca atat marimea hipocampusului, cat si a amigdalelor cerebrale, au o oarecare legatura cu anxietatea, depresia si chiar cu ADHD.
Cercetatorii in medicina continua sa caute mai multe date despre posibilele cauze biologice ale anxietatii.
Noi tratamente medicamentoase sunt dezvoltate pentru a face fata acestei boli foarte des intalnite.
0
05-11-2010, ora 07:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce trebuie sa acceptam sa luam medicamente

Oricare ar fi ele, simptomele anxietatii si cele ale depresiei sunt extrem de suparatoare si distructive, ducand, cu timpul, pana la afectarea sanatatii fizice. In aceste cazuri, consultul unui specialist si urmarea unui tratament sunt esentiale.

Persoanele cu depresie sau anxietate pot fi refractare la ideea de a cauta ajutor deoarece considera ca acest lucru este o dovada de slabiciune personala sau un defect de caracter sau cred ca trebuie sa fie capabili sa iasa singuri din aceasta stare.
Astazi se stie ca depresia si anxietatea, ca si orice alte afectiuni medicale, au o baza biologica si chimica. Tratamentul depresiei si al anxietatii sunt sigure si de regula eficace chiar si in cazul formelor severe ale bolii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Actul sexual propriu-zis
  •