Sotia mea crede ca o insel.
Salut. Sunt intr o relatie de 6 ani (casatoriti de 1 an jumatate) si nu stiu cum sa imi conving sotia ca nu o insel. Ea crede cu tarie acest lucru si nu pot face absolut nimic sa ii demonstrez ca nu este asa. Nu am inselat-o niciodata, nu am nimic sa ii ascund sau sa ii dau de banuit. Controleaza periodic telefonul timp de 6 ani, vorbim cat de des putem cand suntem la joburi iar restul timpului il petrecem impreuna. Timp de 6 ani m am confruntat foarte des cu astfel de situatii incat la un moment dat am ajuns sa fiu si eu foarte foarte gelos, insa m am vindecat. Ca sa intelegeti pe deplin situatia am sa va povestesc in mare relatia noastra. Ne am cunoscut acum 6 ani si a fost prima femeie din viata mea. Fiind si prima relatie serioasa nu am stiut cum sa ma comport la inceputul relatiei si in timpul relatiei (cca 3 luni) am mai vorbit si cu alte fete, lucru urat pe care l am recunoscut si am decis amandoi sa mergem mai departe. De atunci numai poate avea incredere in mine deloc. Am incercat toate metodele posibile sa conving ca nu o insel (cand eram la job tot timpul vorbeam la telefon, adica non stop, pur si simplu cand aveam treaba la job linia era deschisa, ramanea in telefon, cand ea era la job si eu acasa ajunsesem pana in punctul in care stateam in pat cu laptopul in brate si ma filmam la web toata ziua sa vada ca nu fac nimic altceva, ca nu o insel), am incercat sa discut de foarte multe ori pe tema asta... au fost certuri serioase la inceput din cauza inselatului ( am ajuns amandoi la tentative de suicid). In ultimii ani situatia s a imbunatatit, crizele au fost din ce in ce mai rare. Dar inca sunt ultima fiind in aceasta dimineata cand mi a spus iar ca o insel motivand comportamentul meu schimbat ( alta atitudine, atitudine distanta, lipsa de comunicare). Recunosc ca mi am schimbat atitudinea si numai pot fii acelas om in fiecare zii si sunt mai diferit, dar nu am inselat-o niciodata, nici macar cu o vorba, sau un mesaj pe telefon. Problema este ca ea este super convinsa ca o insel si nimic nu o poate face sa se razgandeasca. Imi iubesc enorm sotia si nu vreau pt nimic in lume sa traiesc fara ea. Daca aveti vreun sfat pt mine va multumesc din suflet!
7 comentarii
Mergeti la cateva sedinte de consiliere de cuplu.
Nu o pot convinge sa merga. Refuza sa manance si plange foarte mult. Nu vrea sa faca absolut nimic pana nu ii spun, , adevarul, ,. Nu vrea sa purtam o discutie pe tema asta. Este 100% convinsa ca o insel.
Refuza orice alta varianta decat a ei. Este foarte irationala. Refuza sa faca orice activitate. Numai stiu ce pot face si nu vreau sa imi pierd sotia, o iubesc enorm de mult. Stiu a este doar un episod si ca, la un moment dat totul va revenii la normal (sper). Dar peste 6 luni, 1 an va avea alta criza, asa a fost mereu.Este epuizant pshic.Oara este o boala psihica?Sau doar o temere de ei?Va rog cei care ma puteti ajuta, da ti mi un sfat practic. Multumesc!
problema sotiei dv. este de natura psihiatrica, nu psihologica, fara suparare va spun
Cu ea la psihoterapie direct.Personalitate paranoida...daca nu, usor, usor, va veni si delirul...
Buna ziua,
Soția dvs. are nevoie de un consult psihiatric. De asemenea, trebuie sa urmeze sedinte individuale de consiliere psihologică. Cand vă va spune psihologul ca este pregătită, puteti face si psihoterapie de cuplu.
Soția dvs. are nevoie de un consult psihiatric. De asemenea, trebuie sa urmeze sedinte individuale de consiliere psihologică. Cand vă va spune psihologul ca este pregătită, puteti face si psihoterapie de cuplu.
Daca “nimic nu o poate face sa se razgandeasca” e important in primul rand sa fii tu impacat cu asta Razvan.
Pe de alta parte o discutie cu un terapeut de cuplu o poate ajuta sa isi dea seama de lipsa de realism a perceptiei ce o are.
O poate sprijini in a cauta ajutor specializat pentru aceasta problema. In plus te poate ajuta sa elimini acele elemente din comportamentul tau ce ar putea stimula aceasta perceptie nerealista, fara insa a te face sa te justifici exagerat.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Pe de alta parte o discutie cu un terapeut de cuplu o poate ajuta sa isi dea seama de lipsa de realism a perceptiei ce o are.
O poate sprijini in a cauta ajutor specializat pentru aceasta problema. In plus te poate ajuta sa elimini acele elemente din comportamentul tau ce ar putea stimula aceasta perceptie nerealista, fara insa a te face sa te justifici exagerat.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: increderea
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: