slefuire portelan

29-01-2011
anca_luk
Nu este medic/terapeut
anca_luk
In ce masura ar mai putea fi slefuita, o lucrare metalo-ceramica deja cimentata fara a compromite lucrarea, atunci cand se simte totusi inalta?Este obligat medicul sa o refaca sau pacientul nu are decat sa ramana cu ea asa si cu urmari, respectiv dureri de cap, malocluzie sau sa o faca din nou la alt medic?
5 comentarii
0
29-01-2011, ora 16:27
anca_luk
Nu este medic/terapeut
anca_luk
Se poate vedea la o radiografie daca o punte e prea inalta sau daca lezeaza gingia?multumesc.
0
30-01-2011, ora 22:58
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna seara !...Presupun ca dupa amprenta au urmat unele etape intermediare si s-au facut niste probe. Totusi, daca lucrarea a venit din prima la gata, s-a probat...adica a fost pusa si ati fost rugta sa spuneti ce si cum...Daca nu au fost obiectii...no comment.
Daca este inalta se poate slefui din dintele antagonist (opus) daca este dintele natural (max 1 mm)...sau, la nevoie si cu mare atentie, din lucrare.
0
31-01-2011, ora 10:19
anca_luk
Nu este medic/terapeut
anca_luk
Va multumesc pt raspuns.Problema e ca atunci cand a fost cimentata puntea mi s-a facut anestezie, de asta nu am simtit foarte bine, desi chiar si atunci mi s-a parut inalta. si am spus asta.Am mai fost de atunci de cateva ori la mici slefuiri.Problema e ca nu vreau sa las sa mi se slefuiasca antagonistii sanatosi, pt ca si asa am dintii sensibili si folosesc produse speciale.Daca nu m-ar deranja ar fi ok, dar o simt inalta la muscatura si uneori ma doare si tampla.Ar ajuta sa fac un film, ar putea sa apese aceasta lucrare pe os sau nerv?
0
01-02-2011, ora 18:46
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
nu...nu cred ca apas pe nimic.insa nu stiu ce cauta anestezia la cimentare, dar in fine.
0
23-08-2015, ora 15:39
aurora_67
Nu este medic/terapeut
aurora_67
Da, si eu am patit acelasi lucru, doar ca eu am insistat sa-mi fie lucrarea cimentata provizoriu, deoarece nu imi puteam da seama daca e in regula sau nu. Medicul insa a considerat altfel, desi tinusem lucrarea in gura mai putin de 10 minute. Nefiind corecta, lucrarea imi produce dureri la articulatii, mai mari seara si aproape deloc dimineata, dupa relaxarea lor in timpul noptii.
In cazul meu, anestezia a fost aplicata pentru a se fixa firele cu adrenalina? subgingival la frontalii centrali.
Ma rog, nu cred ca pacientul trebuie sa se puna la punct cu toate procedurile care ii sunt aplicate la finalizarea unei lucrari dentare. Cred ca medicul trebuie sa aiba rabdare si sa explice pacientului la ce trebuie sa fie atent cand i se fac probele (daca se poate nu in mare graba), astfel incat lucrarea sa fie un succes.
In urma slefuirii lucrarii dupa cimentare, s-a distrus si forma dintilor asupra carora s-a intervenit, iar dictia inca are de suferit...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul