Siringomielie

28-02-2017
pacient.2
Nu este medic/terapeut
pacient.2
Buna ziua, ma numesc Cristina si am 28 de ani si din noiembrie am început investigările medicale ne mai putând de dureri de spate.mi-am făcut 2 radiografii la coloana dorsal si lombar si mi-a ieșit scolioză, când am făcut radiografie cervicala mi-a recomandat irm, am făcut urm si mia ieșit siringomielie, c6-c7 14 mm.mi sa recomandat irm cu contrast sa nu fie tumora.nu este tumora.va rog să-mi spuneți ce se poate face in aceasta cauza?eu am dureri de la gat mi se lăsa in umeri si in mâini. Obosesc f repede si îmi este f frig.eu la vârstă de 5-6ani am căzut din spatele fratelui meu in mana stânga, nu mi-am pierdut conștiență, m-au dus părinți atunci la urgente mi-a tras umărul si ma trimis acasă. In rest nu am mai avut alte probleme.va rog ajutați mă. Mulțumesc
3 comentarii
1
28-02-2017, ora 11:48
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna ziua. Va recomand sa mergeti cu rezultatul RMN la un consult de neurochirurgie. Sanatate!
1
28-02-2017, ora 12:33
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
depinzand cat de mare este syrinxul (nu stim ce este 14mm? probabil lumgimea, insa cat este diametrul? are o tendinta de crestere etc.) poate fi tratat conzervativ sau poate fi necesara o drenare (operatie). cautati un neurochirurg bun pentru un consult si tratament.
0
08-01-2018, ora 18:56
pacient.2
Nu este medic/terapeut
pacient.2
Buna seara, revin cu o completare la mesajul meu de mai sus, din iulie durerile au coborât și în picioare, ultimul Rmn l-am făcut pe 4 noiembrie, și zice așa despre siringomelie: dilatația canalului centro-medular pe o lungime de 14mm, cu dimensiuni axiale de maxim 2/3, 2mm, ce are limită superioară la nivelul marginii inferioare a corpului vertebral C6 și cea inferioara in 1/3 distală a corpului vertebral C7.Ce trebuie sa fac, unde să mă prezint??Am fost la Iași la neurochirurgie dar m-au trimis acasă fără prea multe detalii.nu știu ce să mai fac nu mai pot de dureri.va rog recomandatii ceva.multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: