Siringomielie
Buna ziua, ma numesc Cristina si am 28 de ani si din noiembrie am început investigările medicale ne mai putând de dureri de spate.mi-am făcut 2 radiografii la coloana dorsal si lombar si mi-a ieșit scolioză, când am făcut radiografie cervicala mi-a recomandat irm, am făcut urm si mia ieșit siringomielie, c6-c7 14 mm.mi sa recomandat irm cu contrast sa nu fie tumora.nu este tumora.va rog să-mi spuneți ce se poate face in aceasta cauza?eu am dureri de la gat mi se lăsa in umeri si in mâini. Obosesc f repede si îmi este f frig.eu la vârstă de 5-6ani am căzut din spatele fratelui meu in mana stânga, nu mi-am pierdut conștiență, m-au dus părinți atunci la urgente mi-a tras umărul si ma trimis acasă. In rest nu am mai avut alte probleme.va rog ajutați mă. Mulțumesc
3 comentarii
Buna ziua. Va recomand sa mergeti cu rezultatul RMN la un consult de neurochirurgie. Sanatate!
depinzand cat de mare este syrinxul (nu stim ce este 14mm? probabil lumgimea, insa cat este diametrul? are o tendinta de crestere etc.) poate fi tratat conzervativ sau poate fi necesara o drenare (operatie). cautati un neurochirurg bun pentru un consult si tratament.
Buna seara, revin cu o completare la mesajul meu de mai sus, din iulie durerile au coborât și în picioare, ultimul Rmn l-am făcut pe 4 noiembrie, și zice așa despre siringomelie: dilatația canalului centro-medular pe o lungime de 14mm, cu dimensiuni axiale de maxim 2/3, 2mm, ce are limită superioară la nivelul marginii inferioare a corpului vertebral C6 și cea inferioara in 1/3 distală a corpului vertebral C7.Ce trebuie sa fac, unde să mă prezint??Am fost la Iași la neurochirurgie dar m-au trimis acasă fără prea multe detalii.nu știu ce să mai fac nu mai pot de dureri.va rog recomandatii ceva.multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5siringomielia este considerata o invaliditate?
- 2Cum pot trata siringomielia ?
- 2siringomielie
- 0Recomandari operatie siringomielie
- 2Am hidrosiringomielie, chist pana in 6 mm
Mai multe informații despre: Siringomielia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: