Sincopa
Buna ziua,
Zilele trecute sotul meu s-a simtit cam rau. A avut o zi intreaga stari de rau, de voma, ameteli si se simtea slabit.
Adevarul este ca nu a mancat mai nimic toata ziua si nici apa nu prea a baut din cauza acestei stari de rau. Pe seara a reusit sa bea 2 cani de ceai si sa manance cativa biscuiti si cativa covrigi, dar nu cine stie ce.
Cam la 20 minute-jumatate de ora dupa ce a mancat mi-a zis ca-i vine sa verse si ca e un pic cam ametit iar in urmatoarea secunda a cazut jos si si-a pierdut cunostinta. Nu stiu sa va spun cat a stat asa dar cred ca in jur de 10 -15 secunde timp in care am tot incercat sa il fac sa isi revina iar cand il miscam facea convulsii :(. Cand am ajuns la camera de garda ni s-a spus ca a lesinat din cauza oboselii si a deshidratarii. Asa sa fie oare? Ar putea fi altceva mai grav :(?
Multumesc mult,
A
Zilele trecute sotul meu s-a simtit cam rau. A avut o zi intreaga stari de rau, de voma, ameteli si se simtea slabit.
Adevarul este ca nu a mancat mai nimic toata ziua si nici apa nu prea a baut din cauza acestei stari de rau. Pe seara a reusit sa bea 2 cani de ceai si sa manance cativa biscuiti si cativa covrigi, dar nu cine stie ce.
Cam la 20 minute-jumatate de ora dupa ce a mancat mi-a zis ca-i vine sa verse si ca e un pic cam ametit iar in urmatoarea secunda a cazut jos si si-a pierdut cunostinta. Nu stiu sa va spun cat a stat asa dar cred ca in jur de 10 -15 secunde timp in care am tot incercat sa il fac sa isi revina iar cand il miscam facea convulsii :(. Cand am ajuns la camera de garda ni s-a spus ca a lesinat din cauza oboselii si a deshidratarii. Asa sa fie oare? Ar putea fi altceva mai grav :(?
Multumesc mult,
A
2 comentarii
Deshidratarea are drept consecinta starile lipotimice sau sincopa, insa sincopa prelungita poate duce si la cateva contractii tonico-clonice care imita criza epileptica.Din ceea ce descrieti pare o sincopa aparuta in urma hipotensiunii ortostatice, din moment ce sotul dumneavoastra si-a schimbat brusc pozitia corporala, iar organismul era insuficient hidratat.Daca aveti indoieli in privinta acestui episod, efectuati un RMN cerebral si o electroencefalograma.
Multumesc mult pentru raspuns. Vom efectua cu siguranta si un EEG /RMN cat de curand.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ameteala, cauze si remedii
- 2ameteala, cefalee
- 3dureri de maini si picioare + oboseala, ameteala
- 5Cand rad ma ia ameteala rau
- 8contractii musculare in timpul noptii
- 1vomit verde
- 0stare de ameteala, diaree, gust amar, stare generala de rau, ficat marit
- 2intepaturi in partea stanga, lovitura scurta in piept, ametelii, palpitatii
- 5simt un nod in gat si am niste ameteli
- 2febra, ma simt slabit, ametesc cand ma ridic din pat, stare de voma
- 3ameţeli, dureri de cap, ureche
- 1Ameteala, Hipertensiune
- 3Ameţeală şi amorţeală cap, alertă, ţiuit urechi, vedere neclara
- 10Ameteli, senzatie de cutremur, amorteala membrelor, depersonalizare, etc
- 2Fâsâit urechi
- 4Problema care persista. Ameteli, dureri piept brat
- 7Stari de ameteala, de lesin
- 2Ameteli, sufăr de 8 ani
- 1Ameteala in urma consumului unor alimente din comert
- 0Homeopatie (anxietate/ ameteli/dezechilibru)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: