Senzatie de arsura la 1.5, durere, furnicaturi

24-10-2022
ICA2022
Nu este medic/terapeut
ICA2022
Buna ziua,

In urma cu 1 an de zile mi-am pus aparatul ortodontic atat pe arcada de sus cat si ceea de jos. La scurt timp dupa montarea aparatului am inceput sa am pe arcada de sus in dreapta obrazul umflat, apoi o stare de constanta de arsura pe arcada din dreapta sus intre premolarul 1.4, 1.5 si masea indiferent de zi s-au noapte, apoi a continuat cu durere la periaj si la dulce. Mi s-au dat bracketi jos de pe 1.4 si 1.5 si s-a intervenit stomatologic pe ambi, la 1.4 nu a fost nevoie sa se scoata nervul iar la 1.5 am facut tratament de canal microscopic. Dar din pacate nu am reusit sa scap de starea de arsura pe care o avem in dreptul acelui dinte (1.5), incepuse sa ma si doara cand imi batea in el pe partea din spate a dintelui in conditiile in care nervul era scos. Am cerut mai multe pareri si toti medici endodonti la care am fost mi-au zis ca dintele arata bine radiografic (am facut si CT la el chiar), si ca nu isi explica de unde am starea acesta de arsura in gura., de ce inca doare dintele Pentru ca incepuse sa ma dura si mai tare cand batea in el si am avem starea asta de arsura in continuare mi s-a facut un re-tratament tot microscopic si din pacate s-a facut 1 an de zile si am in continuare durere cand bati in el, senzatie de arsura constanta in gura indiferent de zi s-au noapte in dreptul lui, plus dureri care se duc spre tample si spre nas, mici furnicaturi in obraz spre nas si gura.
Am continuat cu tratamentul ortodontic, dar problema lui nu am rezolvat-o.

Puteti sa ma ajutati va rog ? La ce medic pot sa mai merg ? Imi este teama sa nu fie vorba de ceva mai grav.

Multumesc frumos!
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 09:29
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din ceea ce descrieți, pare să fi fost o problemă de diagnosticare și tratament a dintelui afectat.

Având în vedere că medicii endodonți au evaluat dintele radiografic și nu au găsit nicio problemă, este posibil ca durerea și senzația de arsură să fie cauzate de o altă problemă, cum ar fi o problemă de mușcătură sau o problemă musculară.

Este important să consultați un medic dentist care are experiență în problemele de mușcătură și maxilofaciale pentru a evalua dacă există o problemă în acest sens. De asemenea, este posibil să doriți să consultați un terapeut fizic specializat în probleme de mușcătură și maxilofaciale pentru a ajuta la ameliorarea tensiunii musculare și a disconfortului.

În ceea ce privește tratamentul ortodontic, este important să discutați cu ortodontul dumneavoastră despre problema de durere și senzație de arsură pe care o experimentați, astfel încât să poată fi luate măsuri pentru a minimiza disconfortul.

În general, este important să continuați să căutați ajutor medical și să comunicați deschis cu medicii dumneavoastră pentru a ajuta la identificarea și tratamentul corect al problemei.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul