ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Secreții ale urechii

22-08-2019
Andre94
Nu este medic/terapeut
Andre94
Bună ziua! De mai bine de o luna și ceva prezint o secreție în urechea stânga. Pe scurt, am folosit bețișoare de urechi pt a potoli o mâncărime acum ceva timp și am insistat puțin și cred ca mi-am rănit urechea deoarece după câteva ore, când am introdus iar betisorul, S-a imprimat ca o pata mica de sânge, ceea ce m-a făcut sa cred ca e o rana sau zgârietura și nu prea i-am acordat importanta. Din câte îmi amintesc, a doua zi am avut o durere, ce a durat o zi, ma durea putin, apoi trecea și tot asa, pana seara, iar de a doua zi ma durea numai pavilionul, când ma așezăm cu urechea pe perna sau apasam pe pavilion, durere ce a trecut și ea câteva zile mai apoi, crezând ca ma doare de la aerul condiționat deoarece acesta bătea cumva înspre urechea stânga în mașină. După durerea asta, am început sa am secreții incolore, ca și cum s-ar umezi urechea cu apa și nu s-ar mai usca, fără miros, fără durere, doar se umezea urechea, ca mai apoi după un timp sa apară secrețiile astea gălbui spre maro, de un miros neplăcut și un pic mai consistente. În general apar pe timpul nopții și sunt de abundenta mai mare când dorm pe urechea respectiva, deoarece dacă dorm cu urechea pe perna, când o ridic se aude ca o pocnitura, ca și cum ai introduce un pahar gol cu fata în jos deasupra apei și când îl ridici se aude o pocnitura. Dacă dorm pe spate sau pe urechea cealaltă, secrețiile sunt f mici, însă dacă dorm pe aceasta și nu țin mana sub cap ca să-i las urechii puțin aer, ma trezesc cu o crusta intarita spre exteriorul urechii și înspre interior cu aceasta secreție gălbuie, doar ca mai gelatinoasa. După ce curat urechea de aceasta secreție, apare umezeala aia incolora, care persista dacă nu o absorb cu un șervețel, fiindcă e incomod sa simt urechea umeda. Menționez ca nu am alte simptome și nici dureri sau auz diminuat, doar aceste secreții deranjante și ca am fost puțin neglijenta, în sensul ca am permis mereu apa sa între în ureche la dus și am curățat incontinuare cu betisorul, doar ca mai cu grija. Nu am avut posibilitatea sa ma prezint la un medic orl și nici nu am aceasta posibilitate decât peste 3 săpt când ajung acasă, deoarece sunt plecata din tara. Care credeți dumneavoastră ca ar fi problema? Am citit multe comentarii însă niciunul nu se prea aseamănă cu al meu, de aia va întreb personal. Aștept un răspuns. Va mulțumesc!
3 comentarii
2
22-08-2019, ora 13:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
problema este ca ai rupt pielea din ureche, o piele sensibila sub care exista vase Limfatice. ele secreta limfa care se usuca si da senzatia de mancarime.. si Tu iarasi curati si traumatizezi pielea
calea corecta..
1 Arunci toate betisoarele din casa
2 cumperi Exoderil sau orice solutie de alcool 20-30 grade ( sau diluezi un alcool mai tare
3 pui 5-6 pic de alcool in ureche... o lasi acolo 2 minute , o dai jos..si stergi urechea in interior cu colt de la servetel de hartie.. facut sul..sa intre in ureche sis a absoarba lichidul
repeti procedura de cateori simti senzatia de mancarime
in acest mod..se dezinfecteaza acolo, nu se mia traumatizeaza piele si in 7-10zile se cicatrizeaza
0
22-08-2019, ora 14:47
Andre94
Nu este medic/terapeut
Andre94
Mulțumesc mult pentru răspuns! O sa procedez astfel, după cum ați spus, sper sa îmi treacă. O zi frumoasa!
0
12-10-2019, ora 00:02
Andre94
Nu este medic/terapeut
Andre94
Buna seara! Am revenit cu un feedback in cazul in care mai accesează cineva mesajul meu având aceeași problemă si nu a găsit o soluție inca. Am procedat astfel, după spusele domnului doctor însă urechea nu a vrut să se facă bine, a continuat cu secretia, ba chiar dupa ce foloseam exoderil, lasam 2 minute sa ma usture si mai apoi introducem vârful servetelului facut sul, sa absorb lichidul sa ramana urechea curata, parca fix atunci ma lua o nevoie sa ma scarpin si asa de bine ma scarpinam cu servetelul si avem o senzatie nemaipomenită. lăsând asta la o parte, am văzut cam dupa 2 săpt ca nu vrea si nu vrea, am fost la farmacie si i-am zis doamnei farmaciste problema iar dumneaei mi-a dat niște picături, "OTIS-T" se numeste medicamentul si chiar a funcționat. Încă dupa prima seara am observat diferenta iar in cateva zile urechea a început să se usuce si sa isi revina. In sfarsit am scapat de monstrulețul din ureche care m-a chinuit cateva luni. O seara frumoasa tuturor si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: