Se mai poate face ceva?

28-10-2007
constantinescuadriana
Nu este medic/terapeut
constantinescuadriana
Buna seara! sora mea a fost diagnosticata la nastere cu (sper sa fie corect) "picior stramb congenital, varus-equil, atrofii musculare gamba stanga si refractii tendinoase, gr.3 de invaliditate". a fost operata de 2 ori, insa parca situatia mai rau s-a inrautatit. acum are 24 de ani si are probleme in continuare probleme cu piciorul, in sensul ca oboseste, sustinerea corpului facandu-se numai pe dreptul; nu mai vorbesc de reactiile oamenilor, pentru ca este invatatoare si va dati seama cum reactioneaza copiii cand o vad asa. se mai poate face ceva pentru ea? am inteles ca se mai pot face niste operatii de reconstructie. va rog ajutati-ma daca puteti. multumesc!
2 comentarii
0
09-04-2009, ora 14:11
Medvic
Nu este medic/terapeut
Medvic
Am 23 de ani si ma aflu in aceiasi situatie, iar acum tb sa ma operez pentru o noua alungire de tendon.Am facut cateva operatii si corectari si cand eram mic, dar nu m'am vindecat complet, cauzele fiid neglijenta parintilor si doactorii...in fine concluzia este k io am distrofie musculara si nu pot sa calc pe calcai, merg pe varf.C va sugerez este sa va duceti la un ortoped bun din bucuresti eventual o clinica particulara{ MUNPOSAN aici ma duc eu} la FLOREASCA, si ei or sa zik ce e de facut. Eu am sa plec acum in vara pe 15 iunie sa ma operez.Chestia e k dac nu facem intr-un fel sa corectam mai bine de 90% handikpul, pe la 40-50 ani vom avea de suferit foarte tare...displazie de sold, dureri insuportabile la coloana, deviatii ale coloanei, etc.Asta stiu sigur deoarece am discutat recent cu un doctor.C sa mai zic decat succes si nu astepta vreo minune.Medvic_4_u e id meu dc mai aveti ceva nelamuriri.BAFTA LA NOROC !!!
0
09-04-2009, ora 22:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
In afectiunea de care discutati alungirea tendonului calcanean (popular, "achilean") este doar o etapa minora, reprezentand 1-5% din fondul problemei.
De fapt trebuie mai intai rezolvata problema de ordin neurologic (spasticitatea, acolo unde exista), iar operatia este mult mai complexa, cuprinzand in afara alungirii tendonului, si capsulotomii, dar mai ales osteotomii si artrodeze de corectie, toate urmate de perioade lungi de kineto-terapie.
Alungirea simpla a tendonului calcanean este sortita esecului, fiind grevata de numeroase recidive.
Tratementul acesta necesita o echipa multi-disciplinara, condusa de un neurolog, si cuprinzand un ortoped, kineto-terapeut etc.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: