Sarcina și rădăcină rămasă în gingie

22-06-2019
Ana-Maria***
Identitate neconfirmată
Ana-Maria***
Bună ziua,
Sunt însărcinată în 20 de săptămâni. In urmă cu circa 3 săptămâni mi-a căzut coroană la molar dreapta sus. Implantul a fost vechi de cam doi ani. Dintele s-a desprins de rădăcină cu tot cu acel cui. A rămas radacina în gingie, nu am avut dureri. De câteva zile observ gingia că se strânge în jurul rădăcinii și am obrazul ușor umflat, la fel și gingia pe toată partea dreaptă sus, cu ușor disconfort nedureros. Întrebarea este: există riscul să dezvolt un abces sau e normal ce simt; în condițiile sarcinii pot extrage rădăcina sau e ok să aștept neexistând risc de infecție. Vă rog răspuns cât mai urgent, locuiesc într-un oraș mic, stomatologul meu nu lucrează cu gravide. Mulțumesc!
1 comentarii
0
22-06-2019, ora 11:19
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua.Daca nu este o sarcina cu probleme speciale, se poate extrage pana in saptamana 26 restul dentar, cu conditia sa aveti o radiografie( chiar veche).Exista risc de infectie, sarcina nu va protejeaza de asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: