ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Finalizare implant dentar in sarcina

23-09-2018
Erica2018
Nu este medic/terapeut
Erica2018
Buna seara!
Am implant dentar însă nefinalizat. Sunt in perioada de osteointegrare. Intre timp am ramas insarcinata, ceea ce ma ingrijoreaza din acest punct de vedere. Este o problemă dacă procesul ar fi finalizat ( bonturi + coroane ) după naștere ( asta inseamna aproape 1 an de la implant) sau daca o sa fie nevoie, se poate finaliza procedura in timpul sarcinii ?
Multumesc anticipat !
8 comentarii
0
24-09-2018, ora 08:56
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Perioada de osteointegrare este de 3-6 luni pentru un implant.
Puteti astepta sa nasteti si sa continuati dupa aceea tratamentul.
0
24-09-2018, ora 09:52
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
Buna ziua! Perioada de vindecare si integrare a unui implant nu trebuie scurtata, insa nu este absolut nici o problema daca este mai lunga. Dupa cum v a recomandat si colega mea anterior, este cel mai indicat sa finalizati tratamentul dupa nastere.
Sanatate multa!
0
24-09-2018, ora 14:08
Erica2018
Nu este medic/terapeut
Erica2018
Multumesc frumos pt ambele răspunsuri. Voiam să vă mai intreb : am 3 luni de cand au fost puse suruburile ( toate jos ). De ieri am început să simt la atingere ceva si cand m-am uitat, prin gingie se întrevăd ( cred) cele 2 șuruburi gri, ca doua bilute ( cred ca sunt varfurile). Si ceea ce mi-a atras atenția este ca ele nu par a fi in pozitie verticala, ci vârfurile dau spre interior( către limba). În speranța că m-am făcut înțeleasă, va rog sa-mi spuneti : sa ma astept la ceva serios, e un semn ca ceva nu merge bine sau e doar gingia mai transparentă?
0
24-09-2018, ora 17:17
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Implanturile nu se pun intotdeauna vertical, se insera in functie de grosimea osului.
Faptul ca le simtiti la limba inseamna ca e gingia mai subtire deasupra implantului.
0
24-09-2018, ora 18:29
Erica2018
Nu este medic/terapeut
Erica2018
Multumesc frumos!
0
27-09-2018, ora 08:29
Erica2018
Nu este medic/terapeut
Erica2018
Buna dimineata!
Revin la acest subiect, rugandu-va sa-mi răspundeți. In aceasta dimineață am constatat că am făcut ( iarasi) puroi la unul din implanturi. Gingia este rosie iar pe ea a apărut ca un cap alb de puroi. Am la momentul de față 3 sapt de sarcina ( 5 de la um).
In mod sigur dr stomatolog va tb sa intervină ( dr gineco inca nu mi-a raspuns la mail). In aceasta situatie in ce fel se poate interveni în cazul unei sarcini/ dacă va afecta in vreun fel dezvoltarea normala a sarcinii ?
0
27-09-2018, ora 22:50
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Cel mai bine e sa mergeti la medicul dvs pentru un consult.
Totusi, daca aveti nevoie de informatii aditionale va rog sa upload-ati poze cu radiografiile post-op. E complicat sa va raspundem fara radiografii si poze intraorale.

Remis Constantin
0
23-12-2018, ora 08:55
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Buna ziua,
Sarbatori cu bine,
Am.o problema care ma nelinisteste, avand in vedere perioada in care ne aflam, ca nu am cui sa ma adresez.
Am fost in tratament la, stomatologie penteu a trata o carie mai profunda la al doilea premolar dreapta sus.
La interval de o saptamana dupa curatarea cariei a aparut nazal un.miros urat, ma inflamasem putin pe caile respiratorii
Superioare.
De aceea am.mai amanat si vizita la stomatolog, timp in care am.mers si la ORL.
Am.primit diagnostic de sinuzita maxilara, vazand ca ma tratez la dinte, si augmentin 10 zile.
Am revenit la dr stomatolog, care a mai curatat si pus din nou tratament.
Mentionez ca nu aveam.nici o durere, dintele era vital.
In data de 22 am revenit si mi a scos nervii, acum.avand tratament pe canale, pana in 29 decembrie cand va fi plombat dintele.
La orl am facut si radiografie SAF.
Imi e f frica sa nu fii fost afectat sinusul maxilar, pentru ca nu imi mai trece acest miros. Ma, adresez dvs, pentru ca aveti experienta si va multumesc daca mi ati raspunde.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul