Sarcina dureri abdominale

19-10-2024
brigitta15
Nu este medic/terapeut
brigitta15
Buna ziua. Am 29 de ani si sunt insarcinata in 5 saptamani si 3 zile. Am fost acum 2 zile la ginecolog si nu mi-a spus mai nimic decat ca nu vede el mare lucru inca. Am dureri ca la menstruatie. Este normal? Pe ecografie imi aparea o valoare GS = 0, 65 cm. Ce inseamna asta? Sacul gestational? Este o valoare normala sau nu? Nu mi-a dat nimic pentru dureri. Mi-a zis doar ca daca sangerez sa merg inapoi…
1 comentarii
0
21-10-2024, ora 10:11
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Durerile asemănătoare celor menstruale sunt destul de comune în primele săptămâni de sarcină și pot fi cauzate de diverse schimbări fiziologice, cum ar fi implantarea embrionului și creșterea uterului. Totuși, este important să monitorizați aceste dureri și orice alte simptome, cum ar fi sângerările, și să contactați medicul dumneavoastră dacă acestea devin severe sau sunt însoțite de alte semne de alarmă.

Despre Valoarea GS
Valoarea "GS" pe care ați menționat-o se referă, într-adevăr, la sacul gestațional, măsurat în centimetri. Dimensiunea de 0, 65 cm (6, 5 mm) este în limite normale pentru vârsta gestațională de aproximativ 5 săptămâni, conform unor surse medicale care sugerează că sacul gestațional poate fi vizibil și măsurabil ecografic începând cu o dimensiune de aproximativ 2-3 mm, și crește în medie cu aproximativ 1 mm pe zi în această etapă timpurie.

Urmărirea Sarcinii
La o sarcină de 5 săptămâni, este posibil ca detaliile să fie încă limitate la ecografie, inclusiv dificultatea de a vedea embrionul sau bătaia inimii, care de obicei devin vizibile în jurul săptămânii 6-7. Medicul dumneavoastră pare să fi adoptat o abordare prudentă, sugerând revenirea în caz de sângerare, care poate fi un semn de alertă pentru complicații.

Recomandări
- Monitorizare: Este important să țineți sub observație simptomele și să reveniți la medic pentru control conform programărilor sau mai devreme dacă apare sângerare sau dacă durerile se intensifică.
- Hidratarea și odihna: Menținerea unei hidratări adecvate și odihna pot ajuta la ameliorarea unor disconforturi minore.
- Comunicarea cu medicul: Nu ezitați să solicitați mai multe informații sau clarificări de la medicul dumneavoastră dacă simțiți că aveți nevoie de mai mult suport sau informații despre sarcină.

Dacă aveți întrebări suplimentare sau preocupări, este crucial să le discutați cu medicul dumneavoastră care poate oferi recomandări specifice și personalizate pentru situația dumneavoastră.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul