Sarcina cervicala - Metotrexat

09-11-2018
SundayM18
Nu este medic/terapeut
SundayM18
Buna tuturor, scriu pentru prima data aici si cred ca deschid un subiect mai nou.
Momentan ma confrunt cu o problema destul de complicata, o sarcina cervicala sau pe colul uterin, sarcina extrauterina care apare foarte rar, putini medici s-au intalnit cu situatii de genul acesta.
Am aflat ca este o sarcina cervicala la aprox. 5 sapt si jumate cand dupa reptate teste de bHCG, care cresteau la 48h dar nu se dublau, sarcina nu se vedea de nicio culoare, dupa ce a crescut dupa 1800 nivelul bhcg a aparut un saculet de 4mm pe col. Atunci medicul a decis ca sarcina trebuie oprita din
evolutie pentru ca este riscant daca apare hemeoragie si nu ar vrea sa intevina chirurgical adica prin chiuretaj sau mai departe..
Mentionez ca am 30 de ani, norocul ca am depistat sarcina din timp si a fost micuta.
M-am internat in spitalul judetean din Sibiu, am venit cu Metotrexatul de acasa (cumparat din farmacie evident), ca spitalul nu are... mi s-a administrat o doza de 60ml perfuzabil (Metotrexatul se gaseste in cantitate de 10ml si 20 ml, deja introduse in injectie si se administreaza raportat la greutatea corpului).. deci luni am primit toate injectiile si dupa ca un efect advers a fost o stare de somnolenta ameteala si stomac plingreata. urmatoarele zile nu am aavut alte simptome decat stomacul deranjat si constipatie. Momentan astept rezultatele testului bhcg sa vedem daca valorea a scazut in urma administrarii Metotrexatului, asa este normal, sarcina trebuie sa se opreasca din evolutie, ulterior ar trebui sa apara si usoare sangerari ca sa se confirme eliminarea tesutului...
Sunt curioasa daca mai exista asemenea cazuri si cum a decurs totul ?
Multumesc.
2 comentarii
0
13-11-2018, ora 09:10
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

in mod normal in astfel de cazuri sarcina se opreste in evolutie,

O zi buna,
Clinica Medicala Marie Stopes
0
14-11-2018, ora 13:44
SundayM18
Nu este medic/terapeut
SundayM18
Da, intradevar s-a oprit in evolutie, dar doar dupa a doua doza de Metotrexat.. plus ca procesul este destul de greoi si in cazul meu cel putin, a durat deja mai mult de o sapt sa apara sangerarea si sa
scada valorea bHCG si a fost si o sarcina timpurie.. stiu ca pentru a ajunge la zero o sa dureze intradevar ceva mai mult,

Intrebarea mea este urmatoarea, ar mai fi necesar un chiuretaj in cazul acesta ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: