Sacroileita Bilaterala

05-10-2023
ffm
Nu este medic/terapeut
ffm
Buna ziua,
am 50 ani si am fost diagnosticat ( provizoriu) cu sacroileita bilaterala mai pronuntata in partea dreapta, dupa 2 RMN-uri si HLA B27* (negativ). Durere puternica pe piciorul stang, numai noaptea, in puseuri violente de cate jumatate de ora care cedeaza la miscare ( de ce in piciorul stang ?). Dupa un tratament cu Dicloreum si Clorzoxazona- 30 zile totul a fost ok, insa la oprirea tratamentului puseurile dureroare au reaparut cu violenta. Am incercat tot pana aici ( fizioterapie, masaj, tratament de cate 10 zile cu diferite antinflamatoare, infiltratii ) insa nimic nu a avut un rezultat evident. Cum opresc tratamentul, in 48 de ore apare din nou durerea nocturna ( pe timpul zilei doar furnicaturi la nivelul piciorului stang - exterior gamba si laba piciorului). Va rog o recomandare !! Multumesc mult !
2 comentarii
0
05-10-2023, ora 17:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Am si eu sacroileita de 5 ani. Am 45.
Nu mai pot sta asezata mai mult de 15-20 de minute si din cauza aceasta nu mai pot iesi nicaieri din orasul in care locuiesc.
Daca spuneti ca miscarea va face bine, cautati pe youtube "ejercicios sacroileitis" (in spaniola) si faceti miscare,
Mie miscarea imi produce mai multa durere.
Nu stiu cum va evolua aceasta boala tinand cont ca eu stau la pat.
Incerc sa nu fortez deloc aceste articulatii. Daca ma uit la televizor fac pauze la 10-15 minute si ma intind in pat.
Ma mai reconforteaza si dusurile cu apa calduta. Plus ameliorator uleiul de la moastele sfantului Nectarie.
Eu nu am facut alte tratament pentru ca imi sunt contraindicate dar vad ca boala deocamdata nu s-a agravat. Nu am puseele acelea de durere daca stau intinsa.
Nu fortati mult articulatiile sacroiliace. Am citit ca boala poate cuprinde si mijlocul si ochii (se face uveita). Incercati sa le protejati. S-ar putea sa fie chiar boala de pensionare. Trebuie intrebat.
Oricum pentru mine e un handicap destul de mare.
Va doresc multa sanatate!
0
05-10-2023, ora 21:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara
Eu v-as sugera si un consult clinic la neurochirurg, pentru suspiciunea de sindrom compresiv lombar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.