Sacroileită! Un subiect mai puțin dezbătut! Dureri groaznice, disconfort fizic zilnic!

22-07-2020
Florin Jeu
Nu este medic/terapeut
Florin Jeu
Bună ziua. Am 28 ani și sufăr de sacroileită. Acest diagnostic a fost pus în urma unui examen imagistic RMN efectuat acum 4 cand am avut primele simptome, nu puteam să mă ridic din pat.(Nu este bilaterală, doar pe partea stângă)Simptomele erau: durere aproape insuportabilă de picior începând de la osul iliac până la genunchi, negăsind nicio poziție de ameliorare.
Am făcut fizioterapie în fiecare zi, timp de o săptămână dar în zadar.
Am urmat tratament cu antiinflamatoare cum ar fi Diclofenac, Profenid, Arcoxia; Durerea trecea în proporție de 70% dar, doar pentru maxim 10 ore.
Am facut infiltrații cu diprophos+xilină( 6 infiltrații în primul an î n decursul a 6 luni) iar după aceea 3 infiltrații pe an, în decursul a 3 ani. M-au ajutat foarte mult aproape că uitasem ce mai înseamna durere de picior, dar acum durerea a reapărut și am momente când nu mă pot ridica din pat, nu pot merge și îmi afectează buna dispoziție zilnic.
Problema e că am pierdut RMN-ul și vreau să mai urmez câteva infiltrații cu diprophos dar nu mai am radiografiile și cd-ul de la RMN să arăt medicilor. Ce mă sfătuiți să fac în continuare? Mulțumesc!
7 comentarii
1
22-07-2020, ora 21:00
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
trebuie cautata cauza, care cateodata este o boala autoinflamatorie sistemica
0
22-07-2020, ora 22:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dr. Mitrulescu Cristian

Am si eu sacroileita bilaterala de un an.
Cu ce se trateaza boala autoinflamatorie sistemica?
Eu nu am voie sa iau AINS, prednison, tramadol sau terapie cu factori biologici. Am depresie bipolara.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
1
23-07-2020, ora 09:47
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Răspunsul cel mai bun îl poate oferi un reumatolog
0
23-07-2020, ora 10:06
Florin Jeu
Nu este medic/terapeut
Florin Jeu
Ce parere aveți despre diprophos? Să mai repet 3 infiltrații?
0
23-07-2020, ora 11:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dr. Mitrulescu Cristian

Am fost la mai multi reumatologi. Mi-au spus ca nu au tratament pentru mine.
Boala aceasta mai trece sau voi ramane cu ea toata viata? Am 42 de ani,
1
23-07-2020, ora 15:28
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Totuși, poate durerea este cauzata și de factorul psihic, mai ales ca aveți depresie. De multe ori poți simți dureri atroce iar zona corpului unde le simți sa fie perfect sanatoasa
0
23-07-2020, ora 21:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu fac tratament pentru depresie de 26 de ani. Durerea o simt cand stau asezata si cand merg de un an. A devenit un handicap. Daca era de la depresie trecea cu antidepresive. S-a agravat cand am facut gimnastica pentru zona sacroiliaca.
Cand e foarte puternica dau cu crema cu untul pamantului, tataneasa si galbenele si iau jumatate de anxiar care relaxeaza musculatura. Asta ma mai alina pentru cateva minute si pot sa adorm.
Va multumesc, domnule doctor, ca ati incercat sa ma ajutati!
Daca nu se poate face nimic sa suport mai bine aceasta boala, va trebui sa o accept si sa ma obisnuiesc cu durerea. Nu am incotro. Nu am suportat nici suplimentele cu condroitina, glucozamina si curcuma. Fac un fel de convulsii daca le iau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.