Rx plamani - explicat pe intelesul meu
Am 55 ani, la un rx pulmonar ptr ca tuseam si suiera in piept rezultatul a fost:hiluri marite in aria de protectie, predominant drept, de opacitate crescuta.interstitiul pulmonar intens vizibil mai accentuat supra si infrahilar.scd libere.cord cu aspect globuros usor marit.pedicul vascular largit.
4 comentarii
Bună ziua! Pentru acele hiluri mărite ar trebui să faceți un CT toracic, pe radiografie nu se poate pune un diagnostic precis pentru niște modificări nespecifice unei anumite patologii. Dacă mai aveți întrebări sau faceți CT și aveți nevoie de o interpretare a rezultatului vă ajut cu drag! O zi liniștită!
Dar ce mi-a iesit la rx- pneumonie sau ce si ptr ce sa fac CT ce ar trebui sa iasa am ceva mai grav?
Urmez tratament cu azitrox 1 la 24 ore, aerius, tussin forte, vic c cu zinc si vit d si dr de familie a zis ca a iesit cam rau am intrebat-o ce si a zis ca pneumonie dar eu tot cred ca nu a zis tot ptr ca si radiologul a zis ca oeste o luna sa ma duc la control deci ceva este...
Bună seara! Dacă după tratament cu antibiotic acele modificări persistă la controlul de la o lună, da, poate fi ceva mai grav. De aceea este bine să faceți acel CT cât mai repede pentru a exclude orice afecțiune mai serioasă. Poate fi doar o pneumonie, dar poate fi și ceva tumoral (benign sau malign). Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cat de daunatoare sunt radiografiile?
- 1rezultat radiografie pulmonară
- 0Radiografie pulmonara
- 11Radiografie pulmonara
- 6As dori o interpretare a unui buletin radiologic, va rog!
- 3Radiografie pulmonara
- 1Traducere rezultat radiografie pulmonara
- 1Buletin radiologic, barbat, 30 ani
- 0Interpretare radiografie cardio pulmonară
- 0Durere in zona plamanului drept
- 1Rx plamani - explicat pe intelesul meu
- 0Interpretare radiografie pulmonara
- 0Radiografie pulmonara
- 0Radiografie pulmonara
- 1Interpretare CT toracic cu substanta de contrast
- 0Rezultat radiografie pulmonara
- 0Interpretare Radiografie Pulmonară