ruptura musculara partiala - cauze si prevenire?

28-11-2011
miacoban
Nu este medic/terapeut
miacoban
buna ziua! cu 1 zi in urma am avut un incident neplacut: dupa 1 1/2 ore de tenis, am fost intr-un magazin pe care l-am strabatut in fuga. am simtit la un moment dat o durere foarte intensa in gamba dreapta, care a disparut dupa cateva zeci de secunde, dar dupa aceea am ramas cu o durere f mare in zona atunci cand merg, la repaus e ok, dar in mers ma doare foarte tare. Muschiul e incordat si ma doare si la palpare, exista chiar un punct la jumatea gambei spere interior foarte dureros. Am fost la doctor (doi), primul a spus ca ori e ruptura de muschi, ori e un tromb, trebuie ecografie. cel de al 2-lea medic (ortoped, primul era generalist) a spus ca e o ruptura partiala a muschiului gastrocnemian, deci repaus 4-6 saptamani (fara tenis), antiinflamatoare locale si generale. Ceea ce nu am reusit sa lamuresc este cauza producerii acestei rupturi si cum sa evit pe viitor asa ceva. este prima oara cand ma confrunt cu o ruptura de muschi. ma poate lamuri cineva? multumesc
7 comentarii
0
28-11-2011, ora 23:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Ruptura gemenului intern, asa dupa cum o descrieti, este specifica jocului de tenis, mai ales in cazul pacientilor de 35-45 de ani. Se datoreaza unei solicitari mecanice exagerate, pe fondul unei lipse de antrenament specific si al lipsei "ïncalzirii".
Cu mare probabilitate ca tenis-ul este mult prea solicitant pentru status-ul D-voastra fizic actual ( nu ne-ati precizat varsta, greutatea si inaltimea).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-11-2011, ora 09:02
miacoban
Nu este medic/terapeut
miacoban
buna ziua! multumesc mult pentru raspuns! am 45 ani, 180 cm 78kg. joc tenis saptamanal (1 1/.2 - 2ore) de circa 4 ani. fara sa fac sport de performanta, merg zilnic pe jios in ritm rapid cel putin 30 min (special pentru miscare), vara merg foaret des cu bicicleta, urc pe munte, inot cat pot de des. de aceea sunt foarte mirat de intamplare, mai ales ca jocul de duminica a fost foarte putin solicitant (meci de dublu, destul de relaxat). as vrea numai sa stiu ca trebuie sa ma incalzesc mai bine si sa imi imuntatesc conditia fizica, si e ok. doar sa nu fie alte cauze interne care sa fi generat acest accident. este posbil? va multumesc inca o data. cu consideratie.
0
29-11-2011, ora 23:27
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Ruptura gemenului intern, asa dupa cum o descrieti, este specifica jocului de tenis, mai ales in cazul pacientilor de 35-45 de ani (am consultat sute de pacienti aflati in situatia D-voastra, 95% dupa jocul de tenis).
Cu mare probabilitate ca tenis-ul este mult prea solicitant pentru status-ul D-voastra fizic actual. Puteti renunta total la acest sport, in favoarea inotului sau ciclismului, infinit mai putin solicitante si agresive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
30-11-2011, ora 04:23
miacoban
Nu este medic/terapeut
miacoban
buna dimineata! imi puteti retrimite raspunsul? cel curent pare o combinatie intre cel initial si ultimul... va multumesc pentru amabilitate! va rog de asemenea sa imi spuneti daca considerati ca este necesar recuperare sau fizioterapie, si in cazul afirmativ, daca imi puteti recomanda o solutie. multumesc inca o data!
0
30-11-2011, ora 12:46
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Da, este adevarat ca am repetat oarecum raspunsul, pentru ca si D-voastra ati repetat intrebarea.
Nu se pune problema de fizioterapie, ci doar de repaus sportiv si de evitarea pe viitor a tenisului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
30-11-2011, ora 13:29
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Si eu cred ca ruptura musculara poate fi prevenita printr-un efort fizic moderat, nu foarte solicitant.Nu stiu daca domnul dr Uscatu este de acord cu ce o o sa spun dar am aflat ca unii sportivi de performanta folosesc profilactic pentru atenuarea simptomatologie care apare in cadrul unui efort fizic intens ( febra musculara, dureri musculare, dureri legate de diverse rupturi, ) un preparat homeoptic, Arnica 15 CH, cate o doza inaintea, in timpul si dupa efortul fizic, o doza insemand 5 ganule.Numai bine
0
01-12-2011, ora 17:43
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu trebuie sa fiu neaparat de acord cu ceea ce afirmati, iar eu sunt capabil sa invat zilnic, de la orice coleg sau de la orice pacient. Principial nu am absolut nimic impotriva tratamentelor homeopatice.
Trebuie numai sa intelegeti ca orice tratament administrat inainte sau dupa eforturi nu are decat rolul sa "pacaleasca" creierul, atenuiand o durere care reprezinta un semnal foarte important de suferinta a unor tesuturi sau organe...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Băuturile energizante pot împiedica refacerea rupturilor musculare
  •