Ruptura menisc interior asociat cu gonartroza incipienta
Am inteles de la medicul care a pus acest diagnostic că nu pot să mă operez datorită gonartrozei
3 comentarii
De fapt, indicatia terapeutica depinde de alti factori, pe care nu am reusit sa-i inteleg: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, metabolice, reumatologic/inflamatorii, etc.
Gonartroza se manifesta, evident, si prin leziuni ale meniscurilor (in afara distrugerii cartilajului articular).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Gonartroza se manifesta, evident, si prin leziuni ale meniscurilor (in afara distrugerii cartilajului articular).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am 51 ani, înălțime 1, 77 m, greutate 95 kg, am fost sportiv de performanță timp de 20 ani, fotbalist, ruptura de menisc are un an vechime, gonartroza posibil mai veche, dureri de genunchi am de 5 ani dar temporare. Nu am facut RMN pentru moment. Durerile au fost foarte mari la debut în momentul de față durerea este mai mica. În momentul de față lucrez in invatamant. Durerile au apărut fără să fac efort. Cand sunt in repauz durerile dispar. Doream sa stiu daca pot să mă operez sau sa suport durerea toată viata. La efort apar dureri si se umfla genunchiul in spate. Umflatura este foarte tare.
De fapt, lucrurile stau profund diferit:
- genunchiul a fost distrus (gonartroza) datorita sportului agresiv (foot-ball), dar si datorita greutatii excesive;
- la greutatea actuala este iluzoriu sa sperati la o imbunatatire a situatiei, indiferent de tipul operatiei propuse;
- daca, totusi, este vorba despre o leziune meniscala ce determina blocaj articular, se impune artroscopia diagnostica si terapeutica.
In orice caz, greutatea excesiva agraveaza enorm distrugerea articulatiei, ca si efortul (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
- genunchiul a fost distrus (gonartroza) datorita sportului agresiv (foot-ball), dar si datorita greutatii excesive;
- la greutatea actuala este iluzoriu sa sperati la o imbunatatire a situatiei, indiferent de tipul operatiei propuse;
- daca, totusi, este vorba despre o leziune meniscala ce determina blocaj articular, se impune artroscopia diagnostica si terapeutica.
In orice caz, greutatea excesiva agraveaza enorm distrugerea articulatiei, ca si efortul (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2menisc rupt
- 1ruptura de menisc insotita de chist sinovial
- 1Care este urmatorul pas in ruptura de menisc?
- 12Ruptura de menisc (Leziune grad III corn posterior si menisc medial)
- 1Operatie ruptura de menisc
- 3Problema genunchi
- 6Operatie menisc, operatie menisc + lia - interpretare rmn dupa cazatura
- 5ruptura menisc
- 0Operație lia
- 2Ruptura LIA si menisc intern grad 3
- 4Recuperare luxatie rotula/ruptura de menisc gr.1
- 0Ruptura de menisc
- 2operatie de menisc
- 1Ruptura menisc
- 4Leziune de menisc
- 1Probleme la nivelul tuturor articlulatiilor