Ruptura menisc interior asociat cu gonartroza incipienta

30-11-2018
Altin
Nu este medic/terapeut
Altin
Am inteles de la medicul care a pus acest diagnostic că nu pot să mă operez datorită gonartrozei
3 comentarii
0
02-12-2018, ora 10:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
De fapt, indicatia terapeutica depinde de alti factori, pe care nu am reusit sa-i inteleg: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, metabolice, reumatologic/inflamatorii, etc.
Gonartroza se manifesta, evident, si prin leziuni ale meniscurilor (in afara distrugerii cartilajului articular).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-12-2018, ora 14:05
Altin
Nu este medic/terapeut
Altin
Am 51 ani, înălțime 1, 77 m, greutate 95 kg, am fost sportiv de performanță timp de 20 ani, fotbalist, ruptura de menisc are un an vechime, gonartroza posibil mai veche, dureri de genunchi am de 5 ani dar temporare. Nu am facut RMN pentru moment. Durerile au fost foarte mari la debut în momentul de față durerea este mai mica. În momentul de față lucrez in invatamant. Durerile au apărut fără să fac efort. Cand sunt in repauz durerile dispar. Doream sa stiu daca pot să mă operez sau sa suport durerea toată viata. La efort apar dureri si se umfla genunchiul in spate. Umflatura este foarte tare.
0
03-12-2018, ora 10:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
De fapt, lucrurile stau profund diferit:
- genunchiul a fost distrus (gonartroza) datorita sportului agresiv (foot-ball), dar si datorita greutatii excesive;
- la greutatea actuala este iluzoriu sa sperati la o imbunatatire a situatiei, indiferent de tipul operatiei propuse;
- daca, totusi, este vorba despre o leziune meniscala ce determina blocaj articular, se impune artroscopia diagnostica si terapeutica.
In orice caz, greutatea excesiva agraveaza enorm distrugerea articulatiei, ca si efortul (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de menisc - primul ajutor
  •