Roseata pe fata
De cativa ani am inceput sa am pe nas si in jurul acestuia o roseata insotita de exfolierea pielii. Cred ca din aceasta cauza se si roseste pielea. Insa de ceva timp de cele mai multe ori am si pe frunte asa ceva. O mai potolesc, sa spunem asa, cu crema Norvea, dar asta pentru putin timp (pana la urmatoarea spalare a tenului). Am desigur si matreata si tind sa cred ca 'raspunde' cumva cu exfolierea aceasta deoarece cand ma tund scurt scap cat de cat de matreata iar roseata si pielitele sunt cat de cat mai rare. La fel, daca las barba sa creasca ma irit si mi se roseste mai des pielea si apar acele pielite, de obicei incepand cu a doua zi dupa barbierit.
Am fost la un dermatolog mai demult insa mi-a recomandat o crema foarte scumpa nu-i mai stiu numele dar nu m-a ajutat deloc. Acea crema norvea imi mai calmeaza pielea si roseata mai dispare dar nu pare a fi o solutie permanenta.
Nu mai stiu exact de cat timp am patit asta dar sunt cativa ani buni. Tind sa cred ca am 'primit-o' de cand am fost in italia la mare o data si tin minte ca m-am ars foarte rau pe corp incat cateva zile pur si simplu nu mai puteam dormi pe nici o parte, nu folosisem nici o crema solara. Poate are vreo legatura...
As dori daca se poate putin ajutor. Va multumesc!
Am fost la un dermatolog mai demult insa mi-a recomandat o crema foarte scumpa nu-i mai stiu numele dar nu m-a ajutat deloc. Acea crema norvea imi mai calmeaza pielea si roseata mai dispare dar nu pare a fi o solutie permanenta.
Nu mai stiu exact de cat timp am patit asta dar sunt cativa ani buni. Tind sa cred ca am 'primit-o' de cand am fost in italia la mare o data si tin minte ca m-am ars foarte rau pe corp incat cateva zile pur si simplu nu mai puteam dormi pe nici o parte, nu folosisem nici o crema solara. Poate are vreo legatura...
As dori daca se poate putin ajutor. Va multumesc!
2 comentarii
Din descriere pare a fi o dermatita seboreica. Folositi o crema cu antifungic (nizoral, canesten, travogen, etc) si spalati-va cu sampon cu ketoconazol pe scalp si pe fata. 5-7 zile pe luna puteti utiliza un cortizonic topic de potenta mica (de exemplu hidrocortizon) o data pe zi pe fata, doar daca e cazul.
Va multumesc frumos. Am sa merg intr-o farmacie sa ma interesez de cele spuse de dumneavoastra. O zi cat mai frumoasa sa aveti!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10ciuperca pielii - tratament
- 6pete pe piele pe burta si pe sani
- 3Se exfoliaza pielea... de ce?
- 23Mi se exfoliaza fata si pielea capului
- 4exfoliere piele intre degetul inelar si mijlociu
- 7Mi se exfoliaza pielea in palma!Rog urgent o parere!
- 0exfolierea pielii
- 4piele... cu pete si exfolianta
- 8boli genitale masculine
- 3exfolierea pielii de pe coate, antebrate degete.psoriazis?
- 1exfolierea pielii de pe coate, antebrate degete.psoriazis?
- 2Exfoliere talpi fetita de un an si 9 luni
- 1Decojire piele degete maini
- 1Piele uscata
- 1exfoliere piele fata
- 1Probleme cu pielea de pe maini
- 4Roseata in obraji la 34 ani din orice constituie stres
- 2Coji în interiorul și exteriorul urechilor
Mai multe informații despre: exfolierea pielii inrosirea fetei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: