rog interpretare Papanicolau
Buna ziua! Am fost la un control gineco si mi s-a spus ca am fibrom de 5cm am facut si test papanicolu si mi-a iesit C3, dupa 3 luni mi s-a recomandat sa fac tipaj HPV. Am facut tipajul si dupa 5 zile de la genotiparea HPV am fost la un alt medic la un control, acesta mi-a spus ca NU am fibrom si testul papanicolau a iesit ok, fara nici un fel de leziune. Cum este posibil? Exista vreo sansa ca repetand testul Pap dupa doar 5 zile sa iasa gresit? Pe de alta parte cum cel de-al doilea medic nu a vazut fibromul care trebuia sa aibe 5Cm? Sa vad un al treilea medic? Multumesc!
Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu interpretarea papanicolau rezultatul este : celule epiteliale poligonale frecvente, cell epiteliale rotunde rare, cell tip clue cells absente, leucocite (pmn) frecvente, eritrocite absente, flora microbiană: rari lactobacili, frecventi cocobaccili și Bacili gram variabili, levuri absente, trichomonosa vaginalis nu se observa, clasificare Bethesda satisfăcător pt evaluare, cell endocervicale prezente, negativ pt leziuni intraepiteliale sau magline (este bifat)
Observați -descriere citologica : intens fond inflamator acut. Asociat se observa alterări cell cu metaplazie pavimentoasa in curs de maturare. Flora microbiană mixta( se recomanda secreției vaginală)
Concluzie : frotiu de tip inflamator -reparator. Citodiagnosticsistem bethesda : frontiu negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna. Papanicolau clasificat la clasa 2 la ECO transvaginala mi au zis ca sunt in regula și ca am un Col fibromatos si ca e normal. Mulțumesc ! astept in răspuns dacă știe cineva sa citească rezultatele.
Observați -descriere citologica : intens fond inflamator acut. Asociat se observa alterări cell cu metaplazie pavimentoasa in curs de maturare. Flora microbiană mixta( se recomanda secreției vaginală)
Concluzie : frotiu de tip inflamator -reparator. Citodiagnosticsistem bethesda : frontiu negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna. Papanicolau clasificat la clasa 2 la ECO transvaginala mi au zis ca sunt in regula și ca am un Col fibromatos si ca e normal. Mulțumesc ! astept in răspuns dacă știe cineva sa citească rezultatele.
Ma puteti ajuta va rog cu interpretarea analizei de papa nicolau si secretie. Infectii endogene absente, Infectii exogene absente, alte microorganisme flora mixta, evaluarea frontului clasificare bethesda frotiu satisfacator pentru evaluare DA, celule endocervicale NU, modificari celule non neoplazice infalmatie, polinucleare, diagnostic citologic final negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna. Imi puteti spune va rog despre ce este vorba si am primit tratament cu polyginax ovule 10 zile, aceclofenacum 10 zile doua tablete pe zi, doxycylinum 10 zile doua tablete pe zi, azitromycinum 2 tablete pe zi o singura data si metronizadolum 3 tablete pe zi timp de sapte zile. Va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3pt rana pe col... sa fac cauterizare sau nu?
- 13Displazie
- 1Diagnostic: celule endocervicale prezente
- 0test papanicolau
- 4interpretare examen secretie vaginala
- 3PAP si alaptare
- 8Interpretare Test Citologic Papanicolau
- 0ce inseamna displazie c3?(cancer)
- 0test PAP
- 2Interpretare test Papanicolau
- 0Virusul HPV... exista vreun tratament real ?
- 1interpretarea rezultatului PAPANICOLAU
- 0Test Babes-Papanicolau cu metaplazie scumoasa imatura
- 0Interpretare rezultat Papanicolau
- 0Interpretare Papanicolau
- 0Papanicolau
- 2Intrebare test papanicolau
- 0ASC-US (celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata), testare HPV
- 0Candida si leptotrix
- 0Inflamatie col + hpv
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: