RH negativ si din nou insarcinata
Am grupa sanguina B Rh-.Dupa prima sarcina am primit injectia respectiva Anti-D, dupa care peste cativa ani am pierdut o sarcina la opt saptamani si nu am mai primit injectia.Ce probleme pot avea, acum ca sunt iarasi insarcinata?Eu stiam ca dupa fiecare sarcina se da injectia la mamele cu Rh-.A fost oare o neglijenta a medicului?
4 comentarii
Trebuia ca si dupa avortul spontan sa fi fost imunizata.Sarcina ta acum trebuie sa fie foarte bine monitorizata, deoarece e necesara dozarea anticorpilor antiD.Prezenta lor la valori mari poate provoca avort.Dar poti avea si o sarcina fara probleme daca acesti anticorpi au valori mici, dar, repet, trebuie sa tii lunar o stransa legatura cu ginecologul tau.Numai bine!
Am rh negativ si am pierdut o sarcina la 5 luni si jumatate. Nu mi s-a facut nici un vaccin si as vrea sa stiu ce sanse am sa duc o sarcina pana la capat fara probleme iar bebe-ul sa fie sanatos? Ce-ar trebui sa fac?
Si eu am grupa 0 si Rh-. Inainte de a avea copii am avut 2 intreruperi de sarcina si am pierdut o alta si in niciunul din cazuri medicul nu mi-a recomandat vaccinarea. Este foarte adevarat ca la momentul respectiv nu stiam ca am Rh-. Cand in cele din urma am ramas iar insarcinata, din proprie initiativa mi-am facut Rh-ul. Cand am vazut ca este negativ, l-am rugat si pe sotul meu sa si-l faca (daca cei doi viitori parinti au Rh-, nu mai prezinta riscuri), dar la el a iesit +. Asa ca din acel moment, luna de luna mi-am verificat dozarea de anticorpi (pt.Rh-) si incompatibilitatile de grupa - sotul meu are grupa A. In saptamana 22 de sarcina am facut amniocenteza, deoarece aveam peste 35 de ani si triplu test a iesit cu risc de trisomia 21. Dupa amniocenteza, am facut vaccinul (a costat 4 mil. lei - si nu se compenseaza), iar la nastere am facut iarasi vaccinul, deoarece fetita are aceeasi grupa ca si mine, dar cu Rh+. Multumesc lui Dumnezeu, avem o fetita perfect sanatoasa si frumoasa, in varsta de 1 an si 9 luni.
Deci, recomandarea mea este sa mergi la un institut de hematologie (centrul de transfuzii sangvine) pentru dozarea de anticorpi si incompatibilitatea de grupa (daca este cazul) luna de luna, pana la nastere. Iar dupa ce ai nascut, in termen de 48 de ore, daca bebelusul are Rh+, se va face vaccinul. Trebuie verificat din vreme unde gasesti vaccinul, ca sa ai timp sa-l comanzi - nu prea se gasea pe stoc, atunci cand am avut eu nevoie (in 2007).
Pentru cele care inca nu sunt insarcinate si au Rh-, iar partenerii lor Rh+, si din diferite motive nu au pastrat prima sarcina, recomadarea mea este sa-si verifice dozarea de anticorpi, iar apoi sa se consulte cu medicul ginecolog, daca este cazul. Succes tuturor!
Deci, recomandarea mea este sa mergi la un institut de hematologie (centrul de transfuzii sangvine) pentru dozarea de anticorpi si incompatibilitatea de grupa (daca este cazul) luna de luna, pana la nastere. Iar dupa ce ai nascut, in termen de 48 de ore, daca bebelusul are Rh+, se va face vaccinul. Trebuie verificat din vreme unde gasesti vaccinul, ca sa ai timp sa-l comanzi - nu prea se gasea pe stoc, atunci cand am avut eu nevoie (in 2007).
Pentru cele care inca nu sunt insarcinate si au Rh-, iar partenerii lor Rh+, si din diferite motive nu au pastrat prima sarcina, recomadarea mea este sa-si verifice dozarea de anticorpi, iar apoi sa se consulte cu medicul ginecolog, daca este cazul. Succes tuturor!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Eu - RH negativ, sotul - RH pozitiv
- 14Rh-ul - nelamuriri. Eu pozitiv si sotul negativ
- 15rh negativ eu si sotul rh pozitiv
- 6help me urgent: Este posibil sa avortez dupa amniocenteza?
- 6am aflat ca am RH negativ si sotul RH pozitiv - sfaturi
- 0vaccin anti rh negativ
- 9dublu test si mi-a iesit risc de sindrom Down
- 61Vaccinul anti D
- 5Pot ramane insarcinata?
- 0eu RH negativ, sotul RH pozitiv
- 1rh negativ si sarcina
- 1Necazuri cu rH-ul
- 1124 bătăi/minut
- 1Rh Negativ
- 0Ajutor - Eu am rh - iar sotul este rh +
- 1E posibil ca doi parinti cu RH pozitiv sa aiba un fiu cu RH negativ?
- 0Nu am făcut vaccin RH dupa nastere
- 0Probleme cu rh ul
Mai multe informații despre: rh negativ