Rezultat tomograf - rinichi

19-02-2019
CinevaDrag
Nu este medic/terapeut
CinevaDrag
Buna ziua,

Tatal mau in varsta de 62 de ani a efectuat un tomograf in urma unei dureri in partea dreapta jos.
Rezultatul tomografului este:
"Rinichi drept prezinta o masa cu valori densiometrice de tesut (CTDM= 34HU) si dimensiuni de 71/66/52mm (diametre cC/AP/TRV), cu contur neregulat, net si aspect omogen cu calcificari milimetrice la interior, cu priza de contrast periferica cu aspect nodular (aspect unic nodular mai hipeintens fata de restul periferiei multinodulare, cu hipodensitate de asemenea centrala) si hipodensitate centrala si aspect tardiv(10 min p.i.c) cu hipodensitati centrale si priza de contrast periferico-centrala cu aspect serpinginos. Masa tisulara, cel mai probabil oncocitom prezinta extensie la nivelul spatiului perirenal drept posterior.

Rinichi stang normal.
Concluzii: Oncocitom renal drept."

Hemoleucograma si analizele de urina au valori in limite normale, acid uric seric 6.57mg/dl, uree serica 34.53 mg/dl, creatinina serica 1.18mg/dl.

Doctorul de familie i-a zis sa se duca de urgenta la chirurgie cu diagnostic de tumoare maligna, dar mai intai dorim parerea unui specialist in domeniu. E programat la urologie peste 2 saptamani dar e cam mult de asteptat pana atunci.
Puteti va rog sa interpretati rezultatele de mai sus?
Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: