retete de regim in afectiuni renale
Bunica mea are o boala numita vasculita iar in acest moment ii sunt afectati rinichii. Face dializa si lista de mancaruri permise este foarte redusa, unele chiar nemaiputand sa le manance. Ma puteti ajuta cu macar cateva retete de regim cu mancaruri care ar fi permise in afectiuni renale? Multumesc anticipat.
2 comentarii
Pentru rinichi : citeste cu atentie si descopera ce te intereseaza la :
http://www.formula-as.ro/reviste_772__55__%22mi-s-a-stabilit-diagnosticul-leucemie-cronica%22.html
S-ar putea ca bunica sa sa fie nevoita sa renunte la dializa.
Iar Aloe Berry Nectar este foarte eficient : 100 ml/zi.
-
http://www.formula-as.ro/reviste_772__55__%22mi-s-a-stabilit-diagnosticul-leucemie-cronica%22.html
S-ar putea ca bunica sa sa fie nevoita sa renunte la dializa.
Iar Aloe Berry Nectar este foarte eficient : 100 ml/zi.
-
Pt. DanV -cum poti spune asemenea prostii?
Pt. Alina Raluca- atentie la regimuri, in bolile renale nu sunt toate regimurile la fel, e mare diferenta intre ele. Chiar si in insuficienta renala in faza compensata este un regim, iar in stadiul terminal este cu totul alt regim.
Dansa are nevoie de regim pentru faza de dializa, care presupune consumul cat mai redus de lichide, cat mai putine fructe sau deloc, la fel si pentru legume, deasemenea regimul in acest stadiu este hiperproteic. Trebuie sa cunosti legumele si fructele care au continut mare in potasiu(ex. fasolea boabe), pe care le reduci sau chiar elimini, pe urma trebiue sa sti ca ce este fiert contine mai putin potasiu decat alimentele prajite, iar legumele care urmeaza a se gatii se tin in apa 12 ore apoi se pun la fiert.
Pt. Alina Raluca- atentie la regimuri, in bolile renale nu sunt toate regimurile la fel, e mare diferenta intre ele. Chiar si in insuficienta renala in faza compensata este un regim, iar in stadiul terminal este cu totul alt regim.
Dansa are nevoie de regim pentru faza de dializa, care presupune consumul cat mai redus de lichide, cat mai putine fructe sau deloc, la fel si pentru legume, deasemenea regimul in acest stadiu este hiperproteic. Trebuie sa cunosti legumele si fructele care au continut mare in potasiu(ex. fasolea boabe), pe care le reduci sau chiar elimini, pe urma trebiue sa sti ca ce este fiert contine mai putin potasiu decat alimentele prajite, iar legumele care urmeaza a se gatii se tin in apa 12 ore apoi se pun la fiert.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 38De la ce se formeza nitritii?
- 5a suferit o operatie prin care i s-a scos rinichiul stang (avea o tumoare) si o coasta
- 4acum 3 luni am fost operata la rinichi si mi sa scos un rinichi
- 3dureri care ar trebui atenuate cu lyrica
- 3nefrostomie-creatinina mare
- 8dureri in zona renala
- 0Hidronefroza grad 2, pietricele si nisip
Mai multe informații despre: Regimul pentru litiaza renala Sistemul renal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: