retard psihomotor
buna seara, am un nepotel de1an si 6 luni care credem noi ca are o problema de sanatate. nu merge si nu vorbeste asa cum ar trebui sa o faca la varsta aceasta. fratele meu a mers cu el la medic neuropsihiatric infantl si la trimis sa-i faca un RMN si doua analize TOXOPLASMA si CITOMEGALOVIRUS Igg si igm. rmn-ul nu a reusit deoarece copilul sa-a trezit si nu a au mai putut sa-l adoarma fiind reprogramat saptamana aceasta iarasi iar cele doua analize i s-au recoltat si a primit si rezultatul urmator: care pe noi ne ingrijoreaza. Rugamintea noastra este de a ne ajuta sa interpretam rezultatele analizelor caci programatea la neuropsihiatru este abia la sfarsitul lunii.
toxoplasma igm-negativ
toxplasma igg(cantitativ)5, 00u/ml
citomegalovirusul igg -pozitiv
citomegalovirusul igm-negativ
pote fi vorba de un retard psihomotor ?daca il tine cineva de ambele manute merge, dar daca este lasat singur incepe sa tremure si devine speriat, abia acum se joaca cu jucarii si parca uneori cand il strigi pe nume nici nu reactioneaza
toxoplasma igm-negativ
toxplasma igg(cantitativ)5, 00u/ml
citomegalovirusul igg -pozitiv
citomegalovirusul igm-negativ
pote fi vorba de un retard psihomotor ?daca il tine cineva de ambele manute merge, dar daca este lasat singur incepe sa tremure si devine speriat, abia acum se joaca cu jucarii si parca uneori cand il strigi pe nume nici nu reactioneaza
9 comentarii
Neuropsihiatrul nu prea are sanse de a ajuta la astfeld e probleme. Mergeti mai bine la un homeopat bun care face homeopatia clasica (de ex. la Dr. Silvia Nedelcu in Bucuresti, o gasiti in google).
Homeopatia cunoaste niste remedii incredibil de eficiente pt. astfel de probleme. Cu cat tratamentul este facut mai devreme cu atat mai bine este pt. copil si pt. vindecarea lui. Remediile homeopatice nu au efecte adverse si nici nu este nevoie de analize sofisticate care la urma tot nu vor oferi nici un fel de claritate despre cauza bolii.
Homeopatia cunoaste niste remedii incredibil de eficiente pt. astfel de probleme. Cu cat tratamentul este facut mai devreme cu atat mai bine este pt. copil si pt. vindecarea lui. Remediile homeopatice nu au efecte adverse si nici nu este nevoie de analize sofisticate care la urma tot nu vor oferi nici un fel de claritate despre cauza bolii.
inteleg ca l-a vazut deja medicul neurolog...trebuia sa va dea un diagnostic, nu?
ce pot sa va spun din experienta noastra e ca trebuie intervenit cat mai repede daca se observa retard de vreun fel. la bebe al nostru a fost, din fericire, doar un retard motor (nu se misca conform varstei pt ca a suferit o hipoxie la nastere ) dar neurologul a observat pe la 5 luni si am inceput recuperarea. a luat tonotil si a facut gimnastica medicala la budimex. multe luni.
la sala am intalnit diverse cazuri care sufereau de tetrapareza sau retard psiho-motor sau autism. o parte se recupereaza.
inainte de 1 an, parintii nepotului dvs nu au observat nimic anormal? oricum daca e ceva de facut, nu trebuie amanat si e nevie de rabdare sa se vada ameliorari.
nu stiu sa va interpretez analizele dar daca mama a avut toxoplasma sau citomegalovirus exista riscul sa fi afectat sanatatea copilului.
la fel de bine e posibil sa nu fie ceva grav, dar ar fi bine sa mearga iar la neurolog si sa obtina un diagnostic clar. noi am mers lunar la neurolog pana pe la 1 an jumate cand era sigur ca s-a recuperat si ca se dezvolta normal.
ce pot sa va spun din experienta noastra e ca trebuie intervenit cat mai repede daca se observa retard de vreun fel. la bebe al nostru a fost, din fericire, doar un retard motor (nu se misca conform varstei pt ca a suferit o hipoxie la nastere ) dar neurologul a observat pe la 5 luni si am inceput recuperarea. a luat tonotil si a facut gimnastica medicala la budimex. multe luni.
la sala am intalnit diverse cazuri care sufereau de tetrapareza sau retard psiho-motor sau autism. o parte se recupereaza.
inainte de 1 an, parintii nepotului dvs nu au observat nimic anormal? oricum daca e ceva de facut, nu trebuie amanat si e nevie de rabdare sa se vada ameliorari.
nu stiu sa va interpretez analizele dar daca mama a avut toxoplasma sau citomegalovirus exista riscul sa fi afectat sanatatea copilului.
la fel de bine e posibil sa nu fie ceva grav, dar ar fi bine sa mearga iar la neurolog si sa obtina un diagnostic clar. noi am mers lunar la neurolog pana pe la 1 an jumate cand era sigur ca s-a recuperat si ca se dezvolta normal.
scarface, in astfel de cazuri neurologul stabileste destul de usor cauza. cele mai multe pb sunt provocate de hipoxia la nastere, care poate da de la retard motor usor pana la retard psiho-motor sau tetrapareza spastica. alte cauze sunt cmv, toxoplasma, varicela , expunerea mamei la substante toxice in timpul sarcinii (nu ma refer la fumat !), ereditatea (rude cu retard psihic), medicamente luate din greseala peste sarcina, etc.
de obicei si parintii banuiesc motivul sau deja il stiu.
daca pb nu sunt majore se pot recupera destul de bine copiii, mai ales cand se intervine de la varsta mica...mai mica de 1 an.
nu vad cum homeopatul poate invata un copil sa mearga mai bine decat persoana specializata in gimnastica medicala. eu am inteles ca acele cai neuronale care lipsesc se inlocuiesc cu unele similare numai prin exercitiu si repetitie. adica in loc sa paseasca instinctiv, copilul va invata sa paseasca, etc.
de obicei si parintii banuiesc motivul sau deja il stiu.
daca pb nu sunt majore se pot recupera destul de bine copiii, mai ales cand se intervine de la varsta mica...mai mica de 1 an.
nu vad cum homeopatul poate invata un copil sa mearga mai bine decat persoana specializata in gimnastica medicala. eu am inteles ca acele cai neuronale care lipsesc se inlocuiesc cu unele similare numai prin exercitiu si repetitie. adica in loc sa paseasca instinctiv, copilul va invata sa paseasca, etc.
anisoara, daca spui ca se joaca, tot e bine! de vorbit nu vorbesc multi la varsta asta.spune macar 2 cuvinte cu adresa? adica mama sau tata sau apa ? incearca sa mearga singur tinandu-se de mobila prin casa?
buna!acum am intrat prima data pe forum si vreau sa va spun ca si eu am o fetita de 1 an si 10 luni care nu vorbeste. a spus si tata, si mama dar acum nu mai spune nimic.tot asa ne-a spus medicul de familie ca ar fi vorba de un usor retard psihomotor si ne-a trimis la neuropsihiatrie.dar fetita aude, intelege ce-i spun, daca ii cer sa-mi aduca o jucarie o aduce dar e foarte cuminte.
medicul neuropsuhiatru a spus ca nu stie care e cauza si ne-a dat 12 zile de injectii Celebrolizin, 10 tonotil si encefabol.. cum doua zile am fost la control si tot asa ca nu stii care e cauza si daca e intradevar o problema grava.ne-a dat sa repetam tratamentul.
acum nu stiu ce sa fac ca parca nu as indopa fata cu medicamente.
va rog recomandati-mi un medic bun daca se poate din foscani.precizez suntem din galati.
va multumesc
medicul neuropsuhiatru a spus ca nu stie care e cauza si ne-a dat 12 zile de injectii Celebrolizin, 10 tonotil si encefabol.. cum doua zile am fost la control si tot asa ca nu stii care e cauza si daca e intradevar o problema grava.ne-a dat sa repetam tratamentul.
acum nu stiu ce sa fac ca parca nu as indopa fata cu medicamente.
va rog recomandati-mi un medic bun daca se poate din foscani.precizez suntem din galati.
va multumesc
si vreau sa mai intreb, stiti cumva cum e cu "ata la limba.ce inseamana asta si cum se trateaza?
poate nu e retard psihic in cazul fetitei dvs.eu asa sper ! tonotilul e ok, cred ca nu face rau nimanui si e bine ca mergeti la neurolog ca sa urmariti evolutia copilului. dar am mai vazut pe la prieteni copii care au inceput sa vb tarziu. stiu un baietel care nu a spus nici mama pana la 3 ani -si mie mi se parea ca e un usor retard - dar a inceput sa vb si acum e un copil vorbaret si normal.
puteti merge si la logoped sa cereti o parere, dar cred ca dupa 2 ani.
puteti merge si la logoped sa cereti o parere, dar cred ca dupa 2 ani.
Buna! Am un baietel de 2 ani si 2 luni care a fost diagnosticat cu retard psihic lejer, deficiente in limbaj si elemente de autism.Medicul neuro-psihiatru ne-a recomandat terapie de specialitate si, ca medicamentatie Nitrazepam (pt ca dorme f rau noaptea) Tanakan si Encephabol.M-am hotarat f greu sa ii dau acest tratament medicamentos, mai ales Nitrazepamul, din cauza efectelor adverse ale acestuia. Din punctul meu de vedere, ca mama, copilul meu nu are probleme chiar atat de grave pe cum suna diagnosticul. Spune in jur de 20 de cuvinte, imita cuvantul pe care i-l spun si intelege aproape tot ceea ce ii spun sa faca. Nu e un copil f agitat, doar noaptea doarme rau, aproape in fiecare noapte, de aceea am ajuns la medic, unde mi s-a dat acest tratament. Mentionez ca sunt din Satu Mare. Astept sfaturi.Va multumesc.
Buna ma numesc maria si am si eu o fetita de 3 ani si am fost cu ea la cluj si miau spus ca are retard psihomotor usor si mia dat tratament piracetam si picovit dar fetita mea nu umbla singura si daca o tin de manuta si asa merge greu nu stiu unde sa merg cu ia mai departe ca la cluj merg cu fetita de la varsta de 7 luni si nu se vede nici un rezultat dupa tratamentu ce ni lo dat daca stie cineva un spital mai bun va rog sami lasati o adresa -*sa ma duc cu fetita acum cat ai mica
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Tratament epilepsie
- 0Se poate obține grad de handicap sau pensie cu discopatie lombară? Și pot avea două grade?
- 1Intrerupere tratament - Scleroza multipla
- 2Suspecta scleroza multipla
- 1Autism adulti
- 5Ajutor! Posibil SLA?
- 0Vertij vindecat - există tratament
- 1Parkinson Tratament Levodopa
- 2Cum iau Pentoxi Retard și pramistar
- 1Amorțeala degete
Mai multe informații despre: Retardul psihomotor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: