Respiratie suieratoare / Medicii nu stiu inca/Sunt speriat

25-01-2018
anonymus012
Nu este medic/terapeut
anonymus012
Buna seara. Incerc sa va spun pe scurt povestea. Cam dat 1 an de zile ma ia de cateva ori pe zi si noaptea cand dorm o respiratie greoaie, suieratoare... si ma apasa pe piet, trebuie sa ies afara cam 1 ora minim ca sa respir pana nu mai pot si abia abia imi revin. Am fost la raze la plamani aici in Londra.. mi-au spus ca nu am nimic la plamaini si sa iau vitamine... dupa am fost in Ro la Bucuresti la Clinica privata unde mi-am facut niste analize pentru alergie si mai multe sa depisteze daca am ceva.. a iesit curat.. am facut chiar si testul la ASTM si a iesit in limite normale.. de unde rezulta ca nu am.. Sincer chiar nu stiu ce sa fie. Mentionez ca fumez cam 3, 4 tigari pe zi.
Cand incep sa rad, stranut , tusesc, , gata incepe sa ma ia si trebuie neaparat sa folosesc aparatul pentru ASTM.. Seara cand dorm.. ma trezesc pe la 2-3 dimineata ca sa imi pun un puf sau doua pentru ca am vise ca sunt sub apa sau ma innec sau nu pot respira etc..

Sincer chiar nu stiu ce poate sa fie.. Alergic am iesit ca nu sunt.. Astm nu.. plamanii au iesit curati.. asa zic cei din UK.. acuma chiar nu stiu..

Dupa ce folosesc aparatul de astm, imi trece dupa 1 minut..

Multumesc..daca ma poate ajuta cineva cu info..
9 comentarii
0
25-01-2018, ora 14:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil somatizari de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate pe net.
0
25-01-2018, ora 15:43
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Poate fi apnee in somn dacă se întâmplă când dormiți sau când sunteți suficient de relaxat încât să adormiți. Mergeți la medicul de familie pentru îndrumarea de a face un test de poligrafie sau polisomnografie.
0
25-01-2018, ora 16:03
anonymus012
Nu este medic/terapeut
anonymus012
Ideea e ca nu e doar in mintea mea. Cand ma ia această stare..cand respir..parca fluier.. si pana nu imi pun puf de astm.. nu imi trece...
0
25-01-2018, ora 17:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Somatizari nu inseamna in minte. Inseamna la nivelul somei, al corpului. Ati facut testul de anxietate?
0
25-01-2018, ora 17:15
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Poate fi SDRA dar poate avea multe cauze (inimă, plămâni). Dacă ziceți că plămânii sunt bine verificați și celelalte organe. Totuși, câți ani aveți și care este greutatea d-voastră?
0
25-01-2018, ora 20:38
anonymus012
Nu este medic/terapeut
anonymus012
26 de ani, 1.90cm si 106 kg. Poate sa fie si din cauza greutății, credeti ? Mai stiu oameni mai plini.. mult mai plini cs mine si nu au aceasta problemă..

In mod cert ar trebui sa mai slăbesc
0
26-01-2018, ora 04:15
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Faceți totuși testele pentru apnee in somn și verificările cardiovasculare. Într-adevăr, greutatea d-voastră poate fi o cauză. Sănătate.
0
02-03-2018, ora 18:25
AndreeaL28
Nu este medic/terapeut
AndreeaL28
Buna ziua,

Numele meu este Andreea și am un băiețel de 1 an și 3 luni care a fost complet sănătos timp de 8 luni, după care a început sa aibă probleme cu respiratia, respira greu, haraie sau cum zic medici aici wheezing. Totul începe când răcește, întâi ii curge nasul, după începe sa aibă probleme cu respiratia și începe sa și tușească.
Sunt internata cu băiatul deja pentru a 8-a oară, la început medicii au zic ca poate fii vorba de bronsolita, i s-a făcut un medicament prin aerosol, după care i s-a prescris inhalator salbutamol ca sa ii dau atunci când haraie. Când suntem in spital ii tot da o grămada de medicamente prin aerosol Ca sa ii deschidă căile respiratorii, mereu mi se zice ca se întâmpla de la mucusul. Se tot da vina pe viruși, dar copilul era o săptămâna in spital una acasă.
I s-a administrat și steroizi și antibiotic, acum suntem in spital și ne-a prescris un antibiotic pe care trebuie sa îl dau timp de 4-6 săptămâni zi de zi, ținând cont ca in Ianuarie anul acesta mi-au zis sa îl dau doar luni, miercuri și vineri timp de 3 luni.
I s-a făcut doar radiografie și test de sânge, la radiografie au zis ca ar fi infecție. Dar de atâtea ori am fost internați și fie ca i-a dat antibiotic sau nu, și a fost o perioada bine, după iar am ajuns in spital pentru 3, 4 sau 5-6 zile.
Sunt disperata, nu mai știu efectiv ce sa fac, m-am luat de doctori ca nu mi se pare ok ca ii da tratament de astm fără sa știe sigur ce are, și plus ca au zis ca se vor face mai multe investigații sa aflam de ce se repeta aceste episoad, dar pur și simplu ei nu ii fac un test mai amănunțit.
Are ca tratament inhalatorul albastru care trebuie dat când haraie, după inhalatorul maro care e pentru astm, ei au zis ca nu știu dacă are astm dar ca poate sa îl ajute, plus un plic cu un medicament care trebuie amestecat in mâncare pentru a prevenii wheezing episods, antibioticul pt 4-6 săptămâni. Iar acum in spital i se da și steroizi și un medicament prin vene care ii mărește ritmul cardiac dar care îl ajuta sa respire mai bine. Și ce am uitat sa precizez este ca mereu este ținut la oxigen, pentru ca atunci când are wheezing are oxigenul 88, 90 sau 91 cam așa când este treaz. Ne tine mereu in spital câteva zile pana poate fi scos de la oxigen.
Nu mai suport aceasta situație și sa văd ca medicii de aici nu fac mai nimik, toți îmi zic același lucru. In primele 4 internări nici analize nu au vrut sa ii ia, au zis ca ei știu ca e bronsolita, ca e virus ca nu trebuie antibiotic, ca trece de la sine in câteva zile.
Ce ma sfătuiți ?? Ce teste pot face ??
0
02-03-2018, ora 20:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Andreea

Postati topicul pe Sectiunea Boli ORL unde raspunde domnul doctor Flueraru Valeriu. Poate va ajuta el.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: